Budi dio naše mreže

Po zagovoru blaženog Ivana Merza mnoge su molitve bile uslišene, kako one za ozdravljenje od bolesti tako i one za odobrenje kredita, pronalazak posla ili pak za polaganje ispita. U nastavku donosimo pet zahvala za ispunjene molitve po njegovom zagovoru.

/ dp

“Istaknuti laik u svjedočenju evanđelja”, tim je riječima papa Ivan Pavao II. opisao Ivana Merza u zagrebačkoj katedrali 10. rujna 1994. godine. Postupak za proglašenje Ivana Merza blaženim i svetim započeo je u Zagrebu još 1958. godine, a od 1986. nastavlja se u Rimu.

Svjestan da će umrijeti mlad, Ivan Merz prikazuje na samrti svoj život kao žrtvu Bogu za hrvatsku mladež. Koliko je ova žrtva bila draga i Bogu ugodna pokazale su godine koje su slijedile: tisućama mladih postao je uzor i ideal kršćanskog života, istaknuto je na stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Po zagovoru blaženog Ivana Merza mnoge su molitve bile uslišene, kako one za ozdravljenje od bolesti tako i one za odobrenje kredita, pronalazak posla ili pak za polaganje ispita. U nastavku donosimo pet zahvala za ispunjene molitve po njegovom zagovoru.

Pomoć u polaganju ispita

Bl. Ivan Merz mi je pomogao u polaganju kolokvija i ispita, bez njegove pomoći ne bih uspio položiti teške ispite. Stoga mu od srca zahvaljujem. – 3. 1. 2011. Antonio

Pomoć u bolesti i pomirbi

Bolovala sam od želučano-probavnih smetnji. Ni lijekovi ni dijeta nisu mi pomogli u ozdravljenju sve dok se nisam počela usrdno moliti bl. Ivanu Merzu za ozdravljenje. Nakon zadobivenog ozdravljenja, počela sam se moliti za osobu s kojom sam se bila u prošlosti posvađala s nakanom da se opet pomirimo. I tu mi je bl. Ivan pomogao te smo se pomirili. Zahvaljujem se bl. Ivanu Merzu na dvjema uslišanim molbama i dalje se preporučujem u njegov zagovor. – Markuševac, 1. 3. 2011. B. Š.

Nakon izmoljene devetnice dobila posao u školi

Pred kraj prošle godine jedna me je kolegica s fakulteta zvala i pitala kako sam uspio naći posao. Rekao sam joj da sam molio devetnicu blaženom Ivanu Merzu što sam i njoj preporučio. Od tada se nismo bili čuli do danas kada smo se sreli na svetoj misi. U vrlo kratkom razgovoru rekla mi je da me je poslušala i izmolila devetnicu blaženom Merzu te nakon pet dana dobila posao u školi. – Velika Gorica, 27. 3. 2011. Siniša Jaroš

Dobivena stipendija za doktorski studij u inozemstvu

Zahvaljujem bl. Ivanu Merzu na uslišanoj molitvi za stipendiju za nastavak doktorskog studija na poznatom sveučilištu u inozemstvu. Molila sam kroz tri mjeseca devetnicu bl. Ivanu i dobila stipendiju unatoč tome što sam tek na početku doktorata. Naš hrvatski blaženik me je uslišao da sam dobila i izdašniju novčanu potporu nego što je uobičajeno. Bl. Ivane, dalje preporučujem svoju obitelj, sebe i hrvatsku mladež u tvoje molitve za našu budućnost. – Zagreb, 28. 3. 2011. Rebeka Š.

Dobiveno dijete po zagovoru bl. Ivana po njemu dobilo ime

Hvala Ti blaženi Ivane na svakoj utjehi kod posjeta Tvome grobu. Uslišao si našu molitvu te nam podario mogućnost rađanja novog života. Tebi na čast, naš sinčić se zove imenom Tvojim. – Zagreb, 16. 4. 2011. Marija B.

Još zahvala blaženom Ivanu Merzu za uslišene molitve pročitajte OVDJE.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja