Budi dio naše mreže

Nakon prvoga dana provedenoga u bolnici Gemelli zbog respiratorne infekcije papa Franjo je sa svojega Twitter računa @Pontifex poslao poruku. U bolnici, pred kojom su se okupili međunarodni mediji, moli se za Papu. U međuvremenu, iz cijeloga svijeta stižu poruke s dobrim željama i izrazima naklonosti.

/ lm

Odmor, molitva i neke radne obveze. Tako je papa Franjo, u četvrtak, 30. ožujka, proveo poslijepodne u poliklinici Gemelli u kojoj se nalazi od srijede poslijepodne. Izjavio je to ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, u priopćenju za novinare o Papinu zdravstvenom stanju, donosi Vatican News.

Matteo Bruni prenio je informacije liječničkoga tima koji prati Papu u bolnici. Zakazanim kliničkim pregledima – stoji u priopćenju – kod Svetoga je Oca ustanovljen infektivni bronhitis koji je zahtijevao antibiotsku terapiju kroz infuziju koja je proizvela očekivane učinke s očitim poboljšanjem zdravstvenoga stanja. Prema riječima specijalistâ, na temelju predvidljivoga razvoja situacije, Sveti bi Otac mogao sljedećih dana biti otpušten iz bolnice.

Crkva u Rimu izražava svu svoju naklonost i blizinu svojem biskupu papi Franji, te jamči neprestanu molitvu, još jaču u ovom trenutku teškoća, želeći mu brz oporavak.

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, prenio je zahvalnost pape Franje svima koji su ga obasuli porukama, ubrzo nakon vijesti o njegovoj hospitalizaciji u poliklinici Gemelli zbog respiratorne infekcije. Sada sâm Papa, nakon što je mirno proveo prvu noć u bolnici u kojoj je već boravio u srpnju 2021. zbog operacije na kolonu, daje da se virtualno čuje njegov glas putem Twitter računa @Pontifex koji istodobno, na devet jezika, dopire do milijuna ljudi.

Molitve za oporavak Jorgea Marija Bergoglia mole se diljem svijeta otkako je Tiskovni ured Svete Stolice objavio vijest o njegovoj hospitalizaciji. Objavila je to Rimska biskupija u čijem priopćenju također stoji: „Crkva u Rimu izražava svu svoju naklonost i blizinu svojem biskupu papi Franji, te jamči neprestanu molitvu, još jaču u ovom trenutku teškoća, želeći mu brz oporavak“.

Dirnut sam brojnim porukama primljenim ovih sati i izražavam svoju zahvalnost za blizinu i molitvu.

Predsjedništvo Talijanske biskupske konferencije pak, u ime talijanskih biskupa, među prvim porukama jamči zbornu molitvu Crkvi u Italiji te, želeći Svetom Ocu brz oporavak, povjerava Gospodinu liječnike i zdravstveno osoblje koji, profesionalno i predano, brinu o njemu i o svim pacijentima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja