Budi dio naše mreže

Papa Franjo poželio je dobrodošlicu djeci iz cijelog svijeta u vatikansku dvoranu Pavla VI. kako bi podijelili nekoliko trenutaka radosti i smijeha tijekom susreta na temu "Učimo od dječaka i djevojčica".

/ mk

Obraćajući se mladoj publici, Papa je izrazio zahvalnost djeci, onima koji su ih pratili i organizatorima događaja, među kojima su kardinal José Tolentino i Dikasterij za kulturu i obrazovanje, kao i o. Enzo Fortunato koji su omogućili događaj, donosi Vatican News.

Također je zahvalio svim drugim obiteljima i organizacijama čiji su doprinosi bili ključni za održavanje ovog događaja.

Učimo od djece

Papa Franjo započeo je svoje obraćanje priznajući temu kao posebnu: “Učiti od djece?” upitao. “Nisu li djeca ta koja bi trebala učiti?” Na to je pitanje odgovorio naglašavajući važnost učenja od djece jer ona svijetu neprestano daju vrijedne lekcije.

Papa je opisao kako djeca utjelovljuju ljepotu života u njegovoj jednostavnosti i radost zajedničkog života, dva Božja dara koja treba njegovati.

„Moramo učiti od vas“, naglasio je Papa. “Uvijek sam sretan kad vas sretnem jer me svaki put naučite nečemu novom.”

Papa Franjo potom je potaknuo djecu da zajedno naviještaju: “Život je dar! Bog nas voli! Svi smo mi braća i sestre!”

Obiteljsko okupljanje

Sveti je Otac dalje istaknuo kako je ovo okupljanje djece iz svih krajeva svijeta upravo poput ponovnog susreta braće i sestara u „velikoj kući“ koju je Isus predvidio, simbolizirajući zagrljaj sveopće Crkve za sve.

Istaknuo je važnost stvaranja okruženja u kojem se djeca, bez obzira odakle dolaze, uvijek osjećaju dobrodošlo, voljeno i prihvaćeno.

Izrazivši želju da osobno pozdravi svako dijete, papa Franjo je priznao da je zbog velikog broja prisutnih to ipak nemoguće, ali se pobrinuo da njegove riječi i blagoslov budu upućeni svakom djetetu, a preko njih i djeci diljem svijeta.

Papa Franjo potom je izrazio svoje suosjećanje s djecom koja pate zbog rata, gladi, bolesti, klimatskih katastrofa i siromaštva.

Dar života

Papa je potaknuo svoju mladu publiku da uvijek ima na umu da je život lijep dar, da ih Bog jako voli i da je prekrasno iskustvo biti zajedno, komunicirati, dijeliti i darivati.

Podsjetio ih je na molitvu Blaženoj Djevici Mariji. “Gospa će ti pomoći”, rekao je. “Uvijek se molite Blaženoj Djevici Mariji.”

Papa je zatim pozvao djecu da se jave sa svojim pitanjima, koja su varirala od toga kako se brinuti za okoliš i činiti dobro u našem svijetu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja