Budi dio naše mreže

“Došašće je vrijeme radosti koja se hrani iščekivanjem. Naša ljudska iščekivanja počesto su praćena nestrpljivošću, htijenjem da požurimo vrijeme, da se sve zbude što prije. Milost došašća uči nas iščekivanju i radovanju”, istaknuo mons. Zlatko Koren predvodeći na zagrebačkom glavnom trgu obred paljenja prve adventske svijeće.

/ sk

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prva adventska svijeća u Zagrebu, kod Manduševca na središnjem gradskom Trgu bana Jelačića, tradicionalno se pali večer uoči početka došašća, priprave za Božić, rođenja Kristova.

“Došašće je vrijeme radosti koja se hrani iščekivanjem. Naša ljudska iščekivanja počesto su praćena nestrpljivošću, htijenjem da požurimo vrijeme, da se sve zbude što prije. Milost došašća uči nas iščekivanju i radovanju.”

Istaknuo je to predvodeći obred paljenja prve Adventske svijeće mons. Zlatko Koren, dekan Gornjogradskog dekanata i povjerenik za pastoral braka i obitelji Zagrebačke nadbiskupije. 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Advent “nitko nije napravio kao mi u Zagrebu, jer mi imamo taj timbar, pečat, imamo jedan ljudski lik”, dodao je Bandić te, citirajući papu Franju, pozvao sve građane da koriste “ova četiri tjedna došašća da budemo sredstva milosrđa za sve one koji su u potrebi”.

Na Trgu kralja Tomislava otvoren je i Ledeni park, a nakon toga na tisuće lampica obasjalo je Zrinjevac.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Brojni građani i vjernici u Splitu su paljenjem prve adventske svijeće označili početak zimskog akvarela.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja