Budi dio naše mreže

Dođite i vi na inspirativnu večer sa svjedočanstvom gospodina Raymonda Nadera koji je, doživjevši izvanredni duhovni fenomen, odlučio svoj život posvetiti kršćanskoj službi.

/ mk

Večer će započeti svjedočanstvom Raymonda Nadera, koji će sudionike  upoznati s duhovnim naslijeđem sv. Šarbela. Večer će nastaviti sa svetom misom i euharistijskim klanjanjem uz čašćenje relikvija sv. Šarbela.

Foto: Talent4You

Raymond Francis Nader, rođen 1961. godine u Libanonu, maronitski je kršćanin s dubokom povezanošću sa sv. Šarbelom. Obrazovan kao elektromehanički inženjer sa specijalizacijom iz nuklearne fizike, Raymondov život duboko je obilježen njegovim duhovnim iskustvima. Tijekom izazovnog razdoblja libanonskog rata (1975.-1990. godine), služio je kao visoki časnik u Kršćanskim snagama Libanona. Međutim, njegov život je doživio značajan duhovni preokret tijekom molitve 10. studenog 1994. godine, u samostanu sv. Šarbela u Annayi, Libanon.

Tijekom te molitve, Raymond je doživio izvanredni duhovni fenomen. Opisao je ulazak u stanje gdje konvencionalna osjetila prestaju, i susreo je ogromno, nježno i moćno svjetlo koje je izravno komuniciralo s njegovom dušom, pružajući osjećaje mira, radosti i intenzivne svijesti o božanskoj prisutnosti. Ovo iskustvo duboko je učvrstilo njegovu vjeru, budući da je osjetio nevjerojatan osjećaj božanske ljubavi i povezanosti.

Autentičnost njegovog iskustva dodatno je potvrđena kada je otkrio čudesni otisak nalik na ruku na svojoj ruci, koji je shvatio kao znak od sv. Šarbela. Taj znak, pregledan i potvrđen kao opeklina trećeg stupnja od strane plastičnog kirurga, potpuno je zacijelio unutar pet dana bez ostavljanja ožiljka.

Motiviran svojim dubokim iskustvima, Raymond je posvetio svoj život kršćanskoj službi. Osnovao je “Obitelj sv. Šarbela”, molitvenu grupu posvećenu životu u skladu s Evanđeljem i naukom Isusa Krista. Ova grupa dobila je službeno crkveno priznanje 2010. godine. Osim toga, Raymond je bio ključan u širenju kršćanske televizijske postaje “Tele Lumiere” i osnivanju pokreta “Liban Message Movement” za promicanje pomirenja u Libanonu.

Raymondovi susreti s božanskim u samostanu sv. Šarbela višestruko su se ponavljali, obilježavajući ga fizički i duhovno te oblikujući njegovu misiju globalnog širenja Kristove poruke ljubavi i mira.

Centar “Talent4You”

Centar za razvoj talenata “Talent4You” je neprofitna organizacija koja okuplja stručnjake iz različitih područja – teologe, psihologe i osobe raznih kompetencija i talenata, spremne svoje darove upotrijebiti za izgradnju zajednice, Crkve i društva. Misija centra je pružati podršku pojedincima, zajednicama, bračnim parovima, voditeljima i mladima te svima zainteresiranima u otkrivanju i razvoju talenata, boljem razumijevanju sebe, svoje osobnosti, afiniteta. Cilj je ohrabriti ih da prihvate i ostvare svoje pozive i poslanja, jer darivanjem svojih jedinstvenih darova slavimo Boga i blagoslivljamo bližnje.

Kroz seminare, radionice, duhovne obnove i programe, polaznicima se nudi mjesto cjelovite formacije, susreta i zajedništva. Teme seminara obuhvaćaju identitet, autentičnost, otkrivanje talenata i potencijala, svrhe, poziva i poslanja te vještine koje pomažu u pronalaženju i darivanju talenata unutar Crkve, obitelji i šire društvene zajednice.

Više informacija o Centru za razvoj talenata “Talent4You” pronađite na njihovoj službenoj web stranici te na njihovom Facebook i Instagram profilu

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja