Budi dio naše mreže

Župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama određeno vrijeme bit će zatvorena zbog konstruktivnog preuređenja koje je uslijedilo zbog oštećenja nastalih u serijama potresa u Zagrebu i Sisku.

/ md

Svete mise i primanje svetih sakramenata slavit će se na vanjskom oltarnom prostoru, a ondje su postavljene i kućice u kojima će se održavati ispovijed.

Ispred crkve postavljena je konstrukcija šatora, no radovi su tek započeli. Klupe koje su prvotno maknute, bit će vraćene u šator koji će se spojiti s glavnim oltarom, rekao je župnik župe o. Antonio Mario Čirko i dodao da će šator u potpunosti biti zatvoren i opremljen za slavlja.

“Prije nekoliko dana započeli smo s postavljanjem šatora na vanjskom oltarnom prostoru koji će služiti kada se crkva zatvori, što će biti uskoro zbog konstruktivne obnove naše župe”, rekao je o. Čirko.

Prema riječima o. Čirka na vanjskom oltarnom prostoru slavit će se svi sakramenti uz dozvolu Nadbiskupskog duhovnog stola. “Šator će se koristiti za sva liturgijska događanja. Tražili smo dozvolu od Nadbiskupskog duhovnog stola da bismo na vanjskom oltarnom prostoru mogli slaviti i sakramente vjenčanja i krštenja i u tom smislu smo dobili dozvolu”, rekao je o. Čirko.

O. Antonio Čirko rekao je da bi šator do kraja mjeseca trebao biti spreman na služenje i korist vjernicima, a prije toga treba urediti ostatak prostora.

Trenutno nije poznato koliko dugo će crkva biti zatvorena. “Teško mi je reći koliko će šator ondje stajati, nadamo se da će se crkva što prije otvoriti”, zaključio je o. Čirko.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja