Budi dio naše mreže

Nacionalna oznaka sigurnosti koja na svjetskoj turističkoj karti Hrvatsku pozicionira kao sigurno i poželjno odrediše.

/ Sonja Kuzmić

Projekt Ministarstva turizma i sporta „Safe stay in Croatia“ mrežna je platforma koja Hrvatsku predstavlja kao sigurno i poželjno odredište. Nacionalni park „Krka“ među prvima je dobio oznaku „Safe stay in Croatia“ koja jamči da Park djeluje prema aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, turističkih i strukovnih udruženja i pružatelja turističkih usluga kako bi se u potpunosti zaštitilo zdravlje posjetitelja i djelatnika Parka.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ gostima omogućava lakše prepoznavanje odredišta, turističkih atrakcija i pružatelja usluga u turističkoj djelatnosti koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.

Slapovi Krke / NP Krka /

Slapovi Krke / NP Krka /

Hrvatska nosi oznaku „Safe Travels“ koju je 2020. godine kreiralo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (The World Travel & Tourism Council, WTTC, nap. a.), kao garanciju za sigurna putovanja na svjetskoj razini. Primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola važan je element u percepciji Hrvatske kao sigurnog odredišta. Propisanim protokolima obuhvaćeni su brojni pružatelji usluga u turizmu kako bi nacionalna oznaka bila dostupna svim dionicima u turističkoj djelatnosti.

Korisnici platforme mogu pretraživati online sve dionike turističkog sektora koji nose tu oznaku te pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija: nautici, sportu i rekreaciji, atrakcijama, turističkim vodičima i agencijama, prometu, ugostiteljstvu i smještaju.

Platforma „Safe stay in Croatia“ nudi i informacije o tomu kako postupiti u slučaju sumnje na bolest COVID-19.

Osim poštivanja pravila ponašanja u zaštićenim područjima, u zatvorenim prostorima u sustavu posjećivanja NP “Keka” obavezno je pravilno korištenje zaštitnih maski i održavanje fizičkog razmaka propisanog važećim preporukama, uz ograničenje broja posjetitelja.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja