Budi dio naše mreže

Ključna riječ: marijanska-poboznost

Suvremena bezbožnost jako nas košta, jer čovjek je stvoren da bude pobožan

„Čovjek koji ne dolazi do Boga ostaje bezbožan, ne pobožan. Samo Bog 'obožuje' čovjeka, a 'obožen' čovjek izvor je božanskih darova ljudima s kojima živi. Suvremena bezbožnost jako nas košta. Čovjek je stvoren da bude pobožan. Božje je stvorenje, htio ili ne”, zapisao je o. Vjenceslav Mihetec u svome promišljanju o mjesecu kada posebno častimo Bl. Djevicu Mariju.

"Opipljivi znaci" marijanske pobožnosti

U iskazivanju pobožnosti Majci Božjoj, poglavito u marijanskim mjesecima kakvi su svibanj i listopad, vjernicima mogu pomoći određeni „rekviziti“.

Nakon pandemije ponovno se otvaraju marijanska svetišta u Kini

Peking se priprema za marijanski mjesec svibanj. Nakon što su vrata svetišta, crkava i kapela godinama bila zatvorena zbog korona virusa, sada su ponovno otvorena za vjernike. U znaku marijanske pobožnosti organiziraju se hodočašća, molitve krunice, pobožnosti, procesije i dobrotvorne aktivnosti.

Što je netko više posvećen Mariji, to je više posvećen Isusu

Dubok odnos sv. Ivana s Marijom, Isusovom majkom nije ga naveo da od nje "napravi" idola; naprotiv, njihov zajednički život bio je sredstvo koje je otvorilo njegovo srce da razumije i prenese Kristov život i učenje na potpuno jedinstven i dubok način.

Tri Zdravomarije za čistoću

Bez obzira na to koliko smo zaposleni, svi možemo odvojiti vrijeme za ovu jednostavnu, brzu i snažnu pobožnost. To je izvrstan komad duhovnog oklopa i ako ga vjerno prakticirate, rasti ćete u svetosti i pronaći snagu u svojim borbama protiv grijeha.

BLAGDAN SV. TEREZIJE AVILSKE Ovo je bila njezina omiljena pobožnost

U povodu današnjeg blagdana sv. Terezije Avilske, prve žene naučiteljice Crkve, donosimo tekst "Samo Bog je dosta", prvotno objavljen u časopisu Marija (listopad 2021.) Sveta Terezija Avilska marijansku je pobožnost njegovala od mladenačkih dana, a kada joj je u 12. godini umrla majka, molila je Gospu da joj bude majkom. Iskustvom marijanske mistike promišljala je tajne Kristova čovještva i Marijine nebeske proslave.

Osjećaš se samim, kao da si napušten od Boga?

Nalaziš li se u nesretnom stanju onoga koji je u grijehu? Jesi li izgubio put koji vodi u nebo? Izgubio si milost? Osjećaš se samim, kao da si napušten od Boga? Obrati se Mariji.

Koga se zove "teologom uznesenja"?

Sa životom i djelovanjem "autora" dogme o Marijinom uznesenju, nedovoljno poznatoga hrvatskoga franjevca fra Karla Balića, upoznao nas je fra Karlov subrat, dugogodišnji urednik lista "Marija", danas pokojni fra Petar Lubina.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja