Budi dio naše mreže

Dok reklamne poruke pozivaju na zajedništvo oko obiteljskog stola punog raznih delicija, šarene ukrase i savršeno okićena božićna drvca uz adventske vjenčiće koji izgledaju kao izmišljeni u bajci i teško je prepoznati svijeću usred brojnih ukrasa – želimo na trenutak izdvojiti se iz tog blještavog svijeta. Umjesto hvatanja popusta povodom božićnih blagdana, želimo uhvatiti radost susreta licem u lice.

/ mk

Na početku došašća podsjetit ćemo se kako je ovo vrijeme u kojem pripravljamo put Gospodinu, ali u kojemu i pripravljamo put jedni prema drugima. Dok reklamne poruke pozivaju na zajedništvo oko obiteljskog stola punog raznih delicija, šarene ukrase i savršeno okićena božićna drvca uz adventske vjenčiće koji izgledaju kao izmišljeni u bajci i teško je prepoznati svijeću usred brojnih ukrasa – želimo na trenutak izdvojiti se iz tog blještavog svijeta. Umjesto hvatanja popusta povodom božićnih blagdana, želimo uhvatiti radost susreta licem u lice.

Kako bismo odmorili od blještavila i buke koja nas čeka na svakom uglu, Papinska misijska djela u RH organiziraju predah u MISIJSKOM LABORATORIJU koji će se održati u utorak 5. prosinca s početkom u 17 sati.

Prošli Misijski laboratorij proveden je u društvu svete Male Terezije, a sada će biti u društvu novog gosta. No osim druženja, bit će to prilika za produbljivanje iskustva susreta jednih s drugima te za učenje kako prepoznati Gospodina u onima koji se čine nepoznati, drugačiji, nama daleki. Iako za ovo doba godine govore kako je najradosnije, mnogima je upravo ovo vrijeme – vrijeme najveće tuge. Posebno je teško osobama koje žive na rubu siromaštva, beskućnicima.

Misijski laboratorij održat će se u prostoru udruge Savao u Zagrebu (Kranjčevićeva 5, 1. kat). Nakon prvog dijela i razmatranja na temu siromaštva i ovogodišnje Papine poruke uz geslo »Ne okreći lica od siromaha« te prigodnu meditaciju, od 18 sati sudionici će pomoći u pripremi hrane i paketa za korisnike udruge, beskućnike. U 20 sati bit će okupljanje na Glavnom kolodvoru i dijeljenje pripremljenih paketa korisnicima udruge. Pridružit će se i gost iznenađenja koji će razveseliti volontere obzirom da se 5. prosinca obilježava Svjetski dan volontera. Međutim, druženje će se nastaviti i na kolodvoru prilikom podjele hrane.

Ne zaboravimo da svaki novi dan, nova je prilika da napravimo nešto dobro i nekome pomognemo.

Naši misionari i misionarke glas su mnogih potrebitih u dalekom svijetu i potrebni su naše podrške i pomoći. Međutim, i mnoga naša braća i sestre u našoj blizini također su potrebni naše pomoći. Jedni bez drugih ne možemo, ali je pitanje znamo li u drugome prepoznati lice Gospodina Isusa.

Misijski laboratorij mjesto je stvaranja novih radosti i prijateljstava, povezivanja s Bogom i jednih s drugima kako bismo rasli u vjeri i približili se Bogu te postali svjesniji da smo svi pozvani biti misionari. Svi smo pozvani po uzoru na Isusa činiti dobro i drugome donijeti Radosnu vijest spasenja.

Puno toga može nas umoriti, ali pomoć drugome ne umara nikada!

Želite li sudjelovati, javite se jer broj sudionika je ograničen i potrebno je prijaviti svoj dolazak na broj 01/5635-055 ili email: missio.croatia@misije.hr

Posjetite www.misije.hr i pratite aktivnosti Papinskih misijskih djela u RH na društvenim mrežama: www.facebook.com/missioHR ili www.instagram.com/misije.hr. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na broj: 01/5635-055 ili e-mail: missio.croatia@misije.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja