Budi dio naše mreže

Želite moliti za supružnika, ali ne možete pronaći riječi? Molite za svoju djecu? Većina mama bi se složila da to dolazi lako. Ali molite li za svojeg supruga? Tko to redovito radi? U našem užurbanom životu muževi ponekad ostanu iza nas. Nalazimo vremena za molitvu za svoju djecu, a možda čak i sudjelujemo u molitvenim skupinama majki, ali molitva za svojeg supruga itekako je važna.

/ dz

Koliko je važno moliti za supružnika i kako početi? Dakle, evo šest kratkih i učinkovitih molitava nadahnutih tekstovima svetog Pavla koje možete odmah izmoliti, ali i nastaviti nakon svetkovine sv. Josipa.

Da moj suprug upozna Tebe, Bože

„Neka vam dadne po bogatstvu Slave svoje ojačati se po Duhu njegovu u snazi za unutarnjeg čovjeka da po vjeri Krist prebiva u srcima vašim te u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni”. Iz poslanice Pavla apostola Efežanima (3,17-19).

Molitva: Gospodine Isuse, stavljam se pred Tebe i molim Te da svojim svetim srcem zaokružiš srce moga muža. Pomozi mu da ima potpunu vjeru u Tebe. Neka Tvoja ljubav bude duboko ukorijenjena u njemu i neka ova Ljubav sja u našim životima. Pomozi mojem mužu da upozna Tvoju beskrajnu milost kako bi shvatio da je Tvoja ljubav stvarnija od bilo kojeg zemaljskog iskustva. Amen.

Da može ispuniti svoj poziv kao suprug

„Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju, da je posveti, očistivši je u kupelji vode uz riječ te sebi predvede Crkvu slavnu, bez ljage i nabora ili čega takva, nego da bude sveta i bez mane”.  Na isti način, muževi bi trebali voljeti svoje žene kao svoja tijela. Tko ljubi svoju ženu, ljubi sebe “(Efežanima 5,25-28).

Molitva: Gospodine, prema Tvojoj volji, pomozi mom mužu da se približi svetosti kroz sakrament našeg braka. Ispuni njegovo srce svojom ljubavlju i pomozi mu da ispuni svoj poziv slijedeći Tvoj put. Amen.

Da svjedoči našoj djeci o Tvojoj ljubavi

“A vi, očevi, ne srdite djece svoje, nego ih odgajajte stegom i urazumljivanjem Gospodnjim!” ( Ef 6,4)

Molitva: Duše Sveti, ispuni srce moga muža Tvojim mirom kako bi po njemu mogao pokazati Tvoju ljubav našoj djeci. Daj mu strpljenja i potrebne mudrosti da našu djecu odgaja u čistoći i vjeri. Pomozi mu da našu djecu usmjeri prema pravom putu i potakne ih da ostanu blizu Tebe. Amen

Za dobrobit naše obitelji

„A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu. ( Filipljanima 4,19)

Molitva: Gospodine, Ti znaš što nam uistinu treba. Molim Te, daj mojem mužu milost da mudro koristi naše resurse, da bude ‘siromašan duhom’  i da bude velikodušan prema onima kojima je potrebna pomoć. Amen.

Obitelj / Unsplash

Da moj muž djeluje mudro i razborito

“Ne prestajem zahvaljivati za vas i sjećati vas se u svojim molitvama: Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac Slave, dao vam Duha mudrosti i objave kojom ćete ga spoznati; prosvijetlio vam oči srca da upoznate koje li nade u pozivu njegovu, koje li bogate slave u baštini njegovoj među svetima. ” (Efežanima 1, 16-19).

“Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se.” ( Jakovljeva poslanica 1,5)

Molitva: Gospodine Isuse, ti koji si prošao zemljom čineći dobro. Molim Te, podari mojem suprugu milost da slijedi Tvoje korake. Daj mu snage da napreduje mudro i da bude svjestan kako će njegovi izbori utjecati na našu obitelj. Neka njegovo srce zasja svjetlošću Duha Svetoga kako bi mogao ići naprijed sa sigurnošću i pouzdanjem, bez obzira na prepreke s kojima bi se mogao suočiti. Amen.

I posljednja molitva kojom se traži zagovor Djevice Marije:

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Djevice Marijo, Majko Božja, postavi svoj plašt oko moga muža kako bi stekao potrebne milosti da bude zaštitnik naše obitelji, kao što je to bio sveti Josip. Tvojim majčinim zagrljajem, o Marijo, moli se da mu se pruži velik osjećaj sigurnosti, tako da se nikada neće osjećati napuštenim. Amen.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja