Budi dio naše mreže

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je u četvrtak pobjedom protiv Španjolaca ulazak u drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva koje se održava u Njemačkoj i Danskoj. Naši kauboji neporaženi su u proteklih pet utakmica, a u nedjelju ih očekuje okršaj s Brazilcima.

/ Filip Ećimović

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu osvrnuo se na dosadašnji tijek natjecanja te je govorio o svojim očekivanjima za nastavak Svjetskog rukometnog prvenstva.

Kako ste doživjeli pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije nad Španjolcima?

Bio sam ispunjen radošću kao i svi igrači, jer smo vidjeli da nismo sami, da smo podarili zadovoljstvo iseljenoj Hrvatskoj i našim građanima koji su došli iz Hrvatske. Bila je lijepa večer gdje su se ljudi osjećali ponosnima i dostojanstvenima na razini najrazvijenijih zemalja Europske unije. To je ono što mi je bilo najljepše, imao sam osjećaj da su svi htjeli pokazati da u našoj zemlji imamo dečke koji su kvalitetni, skromni i znaju se ponašati. To je bila večer odlične promocije naše djece.

Jedna od okosnica izvrsne igre naših reprezentativaca bila je obrana o kojoj pričaju sve druge reprezentacije.

Susreo sam se s rukometaši islandske reprezentacije i njihovim čelnicima koji su komentirali da je naš podvig protiv španjolske rukometne reprezentacije bio demonstracija kvalitetne obrane: “kako se treba igrati čisti rukomet, a ne nasilnički”. Obrana je sve impresionirala, a dečki su obje zone “5-0 i 6-1” na čelu s golmanom odigrali maestralno. To je bio put koji nas je odveo u pobjedu nad prvakom Europe. Ne smijem zaboraviti i timski duh koji je bio očigledan u svakom trenutku.

Kako vidite rukometne reprezentacije Brazila, Njemačke i Francuske, s kojima nas očekuju dvoboji?

Pažljivo sam pratio grupu s kojom se križamo. Kada govorimo o Brazilu, mislim da se radi o iznimno kvalitetnoj reprezentaciji koja predstavlja veliki izazov, očekujem tešku utakmicu. Dva dana za pripremu koji su pred nama, dobrodošli su kako bi se regenerirali i usredotočili na ono što nam predstoji. Utakmica s Brazilom ima poglavitu važnost jer nam osigurava kvalifikacije za Olimpijske igre. Imamo šansu otići u Tokyo i to nam je prvi cilj, ako to ostvarimo, onda idemo na druge ciljeve.

Pratio sam i Njemačku rukometnu reprezentaciju, no ne bih želio da moja koncentracija ide u tom smjeru. Sad sam usredotočen na reprezentaciju Brazila i naš prvi cilj. Njemačku reprezentaciju poznajemo ne samo zato što su domaćini, već i zato što naši igrači igraju u Njemačkoj. Riječ je o vrlo snažnoj momčadi s kojom se nije jednostavno nadmetati. Od nas se očekuje maksimum u susretu s njima.

Francuska rukometna reprezentacija je prvak svijeta, s time sam sve rekao. Vrlo zahtjevan protivnik uz kojeg nas vežu dobra i loša iskustva. Očekujem tešku utakmicu koja će zahtijevati dodatni napor naših igrača

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja