Budi dio naše mreže

Apostolski milostinjar kardinal Konrad Krajewski uručio je vozilo hitne pomoći koje je darovao i blagoslovio papa Franjo, a namijenjeno je Regionalnom centru za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta.

/ md/IKA

Kardinal Krajewski je, po odredbi pape Franje, dovezao u Lavov vozilo hitne pomoći opremljeno svom medicinskom opremom, vozeći na putu dugom oko dvije tisuće kilometara, izvijestila je IKA.

Znak je to blizine, potpore i pomoći stanovništvu koje proživljava patnju zbog rata u Ukrajini. Ukrajinske vlasti, koje su posljednjih tjedana primile 250 tisuća prognanika iz ratnih područja, primile su taj Papin dar, vozilo hitne pomoći koje je on blagoslovio u Vatikanu.

S vama sam, trpim s vama te tražim i usrdno molim mir za tu zemlju koja je u velikim teškoćama.

„Čast mi je predati u ime Svetoga Oca poseban dar, vozilo hitne pomoći koje je simbol, jer se koristi za spašavanje života. Papa uvijek postavlja mostove, donosi mir, stoga je ovo vozilo upravo za ljude koji pate, ali ono predstavlja i zagrljaj Svetoga Oca“, istaknuo je kardinal Krajewski, rekavši da Sveti Otac na taj način govori: „S vama sam, trpim s vama te tražim i usrdno molim mir za tu zemlju koja je u velikim teškoćama“.

„Vozilo sam već predao prefektu Lavova i on mi je zahvalio. Zahvalio je Svetom Ocu i rekao da je vozilo namijenjeno pedijatrijskoj bolnici upravo za spašavanje djece koja dolaze iz rata“, nadodao je kardinal Krajewski.

Kardinal Krajewski pokazuje vozilo koje je darovao papa Franjo / Vatican Media

Zahvaljujemo papi Franji za njegove molitve, za sjećanje na Ukrajinu, to nam daje snagu! Želimo da naša sljedeća generacija ne vidi rat i da bude zdrava.

Dar za zdravlje majke i djece

Papin će dar koristiti Regionalnom centru za zdravlje majke i djeteta. Jedan od predstavnika ukrajinskih vlasti rekao je da je to za njih važan dar jer se broj izbjeglica na tom području znatno povećao. „Hvala, kardinale Krajewski! Zahvaljujemo papi Franji za njegove molitve, za sjećanje na Ukrajinu; to nam daje snagu! Želimo da naša sljedeća generacija ne vidi rat i da bude zdrava.“

Krajem prijepodneva Papin se djelitelj milostinje zadržao u molitvi u katedrali u Lavovu. To je njegov drugi dolazak u Ukrajinu kako bi donio Papinu potporu. Od 6. do 12. ožujka je otišao također u Rivne, Zhovkvu i druga mjesta kako bi u ime pape Franje pružio pomoć, potporu i nadu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja