Budi dio naše mreže

Fra Ivan Dominik Iličić objavio je na putu prema Madridu gdje je ovogodišnji Taize susret dva kratka videa mladih. U jednom, dok su još putovali prema Barceloni, u Francuskoj pjevaju domoljubni hit "Lijepa li si", a potom slave Boga pjesmom ispred katedrale u Barceloni.

/ sk

U glavnom gradu Španjolske Madridu započeo je 41. Europski susret mladih u organizaciji ekumenske zajednice iz Taizéa. Geslo susreta je ‘Ne zaboravimo gostoprimstvo!’.

Hrvati su treća najbrojnija prijavljena skupina u Madridu

Među 1300 mladih iz Hrvatske je i dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić: “Kao studentski kapelan u Rijeci poveo sam tridesetak mladih, koje sam povezao s mladima iz zagrebačke Sloboštine. Većina mladih Riječana je prvi put na taizeovskom susretu, ali neki su ipak već bili ili u Taizeu ili na nekom od novogodišnjih susreta. ”

Hrvatski doprinos Festivalu naroda

“Za Festival naroda još nismo ništa pripremili, ali znamo da ćemo otpjevati i otplesati nešto iz hrvatskih krajeva. Međutim, uz to, pripremili smo i dublji prikaz onoga što se događa u Hrvatskoj po pitanju duhovnosti i mladih. Primjerice, kako mladi tijekom ljeta sudjeluju u različitim kampovima za mlade po cijeloj jadranskoj obali. Reći ćemo i kako se događaju uistinu lijepe stvari među mladima u Hrvatskoj.

“Pokazat ćemo kako u Hrvatskoj raste broj mladih koji imaju iskustvo živoga Boga, koji su oduševljeni Crkvom i koji redovito idu na svetu misu.”

https://www.facebook.com/IvanDominikIlicicPage/videos/629298280821912/

 

https://www.facebook.com/IvanDominikIlicicPage/videos/373389276557593/

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja