Budi dio naše mreže

"Sine čovječji, progutaj što je pred tobom, pojedi taj svitak te idi i propovijedaj". Hrana nam se pojavljuje kao snaga iz koje živimo i tako nam Božja riječ postaje na sličan način snaga iz koje živi naš duh i iz koje djelujemo. Bezbroj je ljudi koji su promijenili svoj život upravo u susretu s Božjom riječi". U nastavku donosimo video u kojemu možete pratiti korizmenu meditaciju o Božjoj riječi fra Ante Vučkovića.

/ dz

“Već je dugo vremena kako je Bog uspostavio odnos s nama ljudima i to na najdublji mogući način. Govoreći na našem jeziku. Vrhunac je da je Božja riječ – Logos. To je Utjelovljena riječ. Nama je Božja riječ važna jer mi čak i prije nego što se susretnemo s njome, vrlo intuitivno slutimo da je ona drukčija od naše riječi. Božja riječ stvara. Mi svojom riječju možemo činiti mnoge stvari, ali ne možemo stvarati kao što Bog stvara. Božja riječ nam hrani duh kao što nam hrana hrani tijelo. To je jedna od važnih metafora za Božju riječ. Naći ćemo je u proroka Ezekiela koji kaže : “Sine čovječji, progutaj što je pred tobom, pojedi taj svitak te idi i propovijedaj”. Hrana nam se pojavljuje kao snaga iz koje živimo i tako nam Božja riječ postaje na sličan način snaga iz koje živi naš duh i iz koje djelujemo.

“Ako se pitamo kako čitati Božju riječ, nama je to prilično jednostavno to odgovoriti zato što nam je Isus dao važnu uputu i rekao da nam je važno tražiti Boga svim svojim srcem, umom, svom svojom snagom. Tako da nam je to dobra uputa za čitanje Božje riječi. Čitati je svim svojim srcem i pustiti da ljubav koja struju iz Božje riječi dotakne i moju ljubav. Čitati je svom pozornošću i osluškujući Učiteljstvo te učeći od toga, jer nismo ni prvi ni zadnji koji se susrećemo s Božjom riječju.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja