Budi dio naše mreže

Većina trgovačkih centara u Rijeci zabranila je nenametljivo skupljanje humanitarne pomoći Socijalnoj samoposluzi. Samo dobrotom pojedinih voditelja poslovnica, riječka Socka ponegdje prikupi nešto hrane za stotine riječkih ugroženih obitelji i građana.

/ hjb

Riječki vjeroučitelj Marin Miletić pokrenuo je širu akciju kojom će tražiti očitovanje Uprava i promjena njihova stava. Jer, kako navodi u svom statusu na Facebooku, “nikome dobronamjernom ne može smetati da bilotko, u svojoj slobodi, ubaci kilogram pašte ili šećera u košaru koju čuvaju volonteri Socijalne samoposluge. Socki je to bio gotovo jedini način prikupljanja hrane za gladne. Vjerujem da će uprave Plodina, Kauflanda, Interspara i Konzuma promijeniti svoje čudne odluke. U protivnom, poslužit ćemo se demokratskim metodama da široj javnosti ukažemo na nelogičnost njihovih odluka.”

U videu ćete vidjeti hrvatskog branitelja i korisnika Socijalne samoposluge Pavla koji svjedoči što mu znači pomoć koju svakoga tjedna prima. Ministra Mjesnog bratstva Trsat Franjevačkoga svjetovnog reda Nela Pujić podsjeća da samo ZTC i Tower dopuštaju prikupljanje hrane, a da se, do sada, mjesečno dijelilo oko 700 paketa korisnicima, među kojima su i beskućnici i višečlane obitelji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja