Budi dio naše mreže

Prva predstava "Živih jaslica" održala se u nedjelju 18. prosinca, a ostale dane održat će se 19., 21., 22., 23., 25., 26., 29. i 30. prosinca te još dvije predstave prvog i šestog siječnja iduće godine.

/ tg

Jedan od većih spektakla u zagrebačkoj božićnoj čaroliji svakako su bile i Žive jaslice ispred zagrebačke katedrale koju priprema zajednica Cenacolo, donosi Zagreb.info.

No, zbog potresa 2020. zbog kojega se katedrala, još uvijek obnavlja, bilo je potrebno pronaći novu lokaciju za jaslice.

Kako ističe Turistička zajednica Grada Zagreba, uz razumijevanje i podršku gradskih službi, potvrđeno je da će se žive jaslice pokazati gledateljima na igralištu Osnovne škole Miroslava Krleže u parku Opatovina, a prva predstava održala se u nedjelju 18. prosinca.

“Nadamo se da ćemo i ove godine uspješno prenijeti barem dio ljepote i punine koju živimo u Zajednici Cenacolo, fokusirani na rad na samom sebi, izlazak iz vlastitog komoditeta i služenje drugome”, poručili su iz Cenacola.

Predstave Živih jaslica će se održavati tri puta dnevno (u 16, 17 i 19 sati), a uz premijeru u nedjelju idući datumi će biti 19., 21., 22., 23., 25., 26., 29. i 30. prosinca te još dvije predstave prvog i šestog siječnja iduće godine.

Inače, zajednica Cenacolo okuplja nekadašnje ovisnike (bilo o drogama, bilo o alkoholu, kocki i slično) u zajednicu koja je utjehu pronašla u vjeri te zajedno rade, mole i odolijevaju povratku opasnim ovisnostima.

Središnji ured i imanje gdje se bave poljoprivredom i stočarstvom, nalazi se u Vrbovcu.

Cjelokupnu predstavu i plesove Živih jaslica osmislili su mladi iz Cenacola uz pomoć roditelja i nekolicine djece, dok im oko scenografije i kostima pomažu njihovi prijatelji iz zagrebačkog kazališta “Trešnja”.

“Sama činjenica da smo evo već dvadeset godina prisutni u centru Zagreba u vrijeme blagdana, potvrđuje nam da stanovnici grada Zagreba i njihovi gosti u našoj predstavi prepoznaju i podržavaju trud koji stavljamo u uprizorenje”, osvrnuli se iz Cenacola na svoju predstavu za koju ističu da im je posebno bliska.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja