Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zive-jaslice

ŽIVE JASLICE Prilika za svjedočenje vjere zajednice Cenacolo

"Trenutak kada se rodi Isus za mene je osobno, a vjerujem i za druge, trenutak u kojem mogu ponuditi sve svoje teškoće, sva svoja nadanja, sve ono što živim. Vjerujem da je Gospodin prisutan kroz to dijete koje mi odaberemo iz publike. Svatko od nas to doživljavam kao duboki trenutak i kao priliku da kroz molitvu tražimo ono što nam je potrebno", istaknula je Andrea Buliga iz zajednice Cenacolo koja već devetnaestu godinu uprizoruje Žive jaslice ispred zagrebačke katedrale.

Obitelji s novorođenčetom uprizorile žive jaslice

Župa sv. Marije Magdalene u Župi dubrovačkoj na poseban način priređuje žive jaslice za svoje vjernike, ali i za sve ostale koji žele doći i vidjeti. Oni, naime, nemaju samo jednu Svetu obitelj nego se za potrebe višednevnog uprizorenja jaslica uključi više mladih obitelji ove žive župne zajednice koje su u protekloj godini dobile dijete.

Žive jaslice u Dubrovniku oduševile građane

Žive jaslice uprizorene su u nedjelju ispred dubrovačke katedrale. Ovogodišnju ulogu Svete obitelji imali su Josip i Marina Milićević sa svoja 4 sina Antom, Rafaelom, Franom i Perom iz župe sv. Andrije u Dubrovniku.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja