Budi dio naše mreže

"Za djecu priče su sve. Čarolija, stvarnost – ravnopravna, pa i moćnija od one bolničke. Za njihove roditelje i pratnju, dolazak volontera znači predah, ali i tako potrebno veselje i vedrinu. U dugim bolničkim danima – neprocjenjivo!", naglasila je početkom rujna za Hrvatsku katoličku mrežu Marijana Jergović, predsjednica Udruge "Smiješak za sve" koja je nakon zadnjeg seminara bogatija za 100 volontera.

/ fe

Udruga “Smiješak za sve” u subotu je organizirala edukacijski seminar za sve koji se žele uključiti u projekt Pripovjedač(-ica) za laku noć. Nakon što smo o toj inicijativi pisali početkom rujna, iz udruge su nakon zadnjeg seminara izvijestili kako su bogatiji za 100 volontera koji će postati teta ili striček “pričalica” na dječjim odjelima triju zagrebačkih bolnica – KBC Vinogradska, Srebrnjak i KBC Rebro.

Edukacijski seminar novih volontera održan je u OŠ Ivana Gorana Kovačića. Okupljeni su odslušali stručna predavanja i sudjelovali u praktičnim radionicama kako bi se što lakše pridružili projektu “Laku noć, pričoljupci!”

Edukacijski seminar za tete i stričeke pričalice / Foto: Udruga “Smiješak za sve”

“Uvijek sam jako voljela čitati i mislila sam ako ja to toliko volim, sigurno postoje djeca u bolnici koja to jednako vole, a nema im tko pomoći da realiziraju tu ljubav. Tako da sam htjela premostiti tu prepreku. Ne znam što očekivati kada dođem na odjel, ali znam da će biti uzbudljivo”, rekla je Klara, devetnaestogodišnja studentica FER-a.

Dvadesettrogodišnja studentica Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu i nova volonterka Nikolina, postala je članicom udruge “Smiješak za sve” kako bi doprinijela humanizaciji društva kroz doprinos pojedincu kojem je to zapravo i najpotrebnije. Želja joj je doprinijeti stvaranju pozitivne, tople klime u bolnicama na dječjim odjelima.

Timu volontera pridružila se i liječnica Marija Bubaš, koja se prijavila čim je čula poziv na radiju. Njezina djeca su odrasla pa je odlučila potražiti nove kandidate za čitanje. “Radim s odraslima, a jako volim djecu”, rekla je Marija za Udrugu.

Ako želite i vi postati dio ove priče, sve informacije možete doznati na mrežnoj stranici udruge “Smiješak za sve.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja