Budi dio naše mreže

"Razorni potresi, kako oni koji su prije devet mjeseci pogodili Zagreb i okolicu, tako i oni koji su jučer i prekjučer (28. i 29. prosinca) nanijeli patnju ljudima u Sisku, Petrinji, Glini i u drugim mjestima, ponovno su otežali život i u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji. Prema podacima koji pristižu iz župa Zagrebačke nadbiskupije, potres je izazvao mnoga nova oštećenja na crkvenim objektima kao i povećanja postojećih iz potresa u ožujku ove godine", poručuju iz Zagrebačke nadbiskupije.

/ im/IKA

Nakon što je na Badnjak prvi put od potresa u ožujku u Zagrebačkoj katedrali slavljena sveta misa od danas su slavlja ponovno obustavljena. Potres koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu snažno se osjetio i u Zagrebu te na mnogim objektima nanio novu štetu. Prema podacima koji pristižu iz župa Zagrebačke nadbiskupije, potres je izazvao mnoga nova oštećenja na crkvenim objektima kao i povećanja postojećih iz potresa u ožujku ove godine, prenosi portal Zagebačka nadbiskupija. Objavu prenosimo u cijelosti.

“Napravljeni su i prvi mogući pregledi šteta u zagrebačkoj katedrali koja je također oštećena, a detaljne analize oštećenja očekuju se u narednim tjednima.

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Kako je istaknuo graditelj skele u katedrali Petar Žaper koji je zajedno sa suradnicima pregledao stanje unutrašnjosti katedrale, ‘male pukotine na svodu i orebrenju nastale u potresu iz ožujka ove godine, novim su se potresom ozbiljno povećale i potrebno je hitno pristupiti sanaciji‘. S obzirom na novonastale okolnosti, do daljnjega se obustavljaju slavlja misa u katedrali”.

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja