Budi dio naše mreže

"ZAGREB MARIJI" Procesija kojom počinje jesenska kampanja za prestanak pobačaja

Udruga "Hrvatska za Život" u 14 gradova organizira procesiju, kao uvod u jesensku kampanju inicijative 40 dana za život. Mi vas pozivamo na procesiju u glavnom gradu Republike Hrvatske - Zagrebu, kao i druge koje će se održati u Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Koprivnici, Križevcima, Labinu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku.

/ fe

I ove godine uoči jesenske kampanje inicijative “40 dana za život” održat će se marijanske procesije za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu. Jesenska kampanja bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja održat će se u 35 gradova, na 37 mjesta bdjenja od 23. rujna do 1. studenog 2020.

Uz pokroviteljstvo brojnih medija, udruga “Hrvatska za Život” i inicijativa “40 dana za život” pozivaju roditelje s djecom, mlade, molitvene zajednice, zborove i sve prijatelje života na zagrebačku procesiju “Zagreb Mariji” na Kamenita vratima, 22. rujna 2020. godine, u 17.30 sati. Noseći kip Majke Božje i pjevajući krunicu, proći će se ulicama centra grada.

Procesije će se održati i u Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Koprivnici, Križevcima, Labinu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku. Točne datume i vremena procesija moguće je pratiti na mrežnoj stranici udruge. S obzirom na to da se broj prijavljenih gradova za procesiju povećava, nadopunjavat će se i popis s rasporedom procesija.

Udrugu i Inicijativu šibenski je biskup Tomislav Rogić službeno posvetio Bezgrješnom Srcu Marijinu na Nacionalnom susretu Inicijative u Šibeniku 30. kolovoza 2019. godine, dok je ove godine 30. kolovoza, u Vinkovcima Inicijativa i Udruga posvećena Presvetom Srcu Isusovu po rukama pomoćnog biskupa đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivana Ćurića.

“Ovim procesijama želimo svjedočiti pobjedu kulture Života, želimo sudjelovati u najavljenom trijumfu Bezgrješnog Srca Marijina. Duboko vjerujemo da je pobjeda kulture života i cijeli apostolat za život neizostavan dio pobjede Dobra nad Zlim”, rekao je Ante Čaljkušić, predsjednik Udruge i Inicijative.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja