Budi dio naše mreže

Udruga „Vigilare“ zaprimila je 10. travnja 2024. Rješenje Vrhovnog suda Republike Hrvatske u vezi tužbe koju je podnijela zajedno s Udrugom „U ime obitelji“ protiv Grada Zagreba, zbog zabrane postavljanja zastava Hoda za život na gradske jarbole uoči Hoda održanog 14. svibnja 2022., priopćili su iz Udruge.

/ im

Vrhovni sud ukinuo je presudu sutkinje Županijskog suda u Zagrebu Sanje Joke Umićević te je predmet vraćen na ponovno suđenje, objavio je Vigilare.

Iz Udruge podsjećaju da je sutkinja Joka Umićević bila odbila tužbeni zahtjev kojim su Grad tužili zbog diskriminacije ne samo organizatora Hoda, nego i svih građana koji ga podržavaju.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi suradnici uskratili su suglasnosti za postavljanje zastava, za što je nadležni gradski ured već bio izdao odobrenje, dok su u istom razdoblju i u istoj situaciji dali naknadnu suglasnost za postavljanje zastava udruzi „Zagreb pride“ uoči održavanja sodomitske „Povorke ponosa“ – piše Vigilare.

U žalbi na presudu Županijskog suda ukazano je na to da je sutkinja presudila da se ne radi o diskriminaciji, unatoč brojnim dokazima koji su ukazivali na suprotno, a svoju odluku je obrazložila nejasno i nedorečeno, što je Vrhovni sud u konačnici prihvatio ukinuvši presudu, pa se predmet vraća na početak.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja