Budi dio naše mreže

O X. svjetskom susretu obitelji, na kojem sudjeluju i predstavnici Hrvatske biskupske konferencije te Biskupske konferencije BiH, za Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija govorio je voditelj ureda HBK za život i obitelj dr. Petar-Krešimir Hodžić.

/ md

X. jubilarni susret obitelji održava se u Rimu nakon što je, zbog pandemije, odgođen za godinu dana. Tema susreta je Obiteljska ljubav – poziv i put svetosti. Papa Franjo pozvao je sve biskupije svijeta da organiziraju lokalne susrete s obiteljima u skladu s onim što će se događati u Rimu kako bi svaka obitelj mogla biti protagonist, bez obzira što neće biti u Rimu.

“Sveti papa Ivan Pavao II. to je pokrenuo prepoznajući potrebe obitelji i izazove s kojima se oni susreću. Oni se u pravilu održavaju svake tri godine (s da se zbog pandemijske situacije susret održava ove godine umjesto prošle). Po prvi puta to je na jedan novi način, pa je tako papa želio da se u Rimu okupe samo predstavnici i delegati biskupskih konferencija te međunarodnih zajednica, udruga i pokreta. U isto vrijeme papa je odredio da se ovaj susret održi u biskupijama diljem svijeta zbog čega je program promijenjen. Organizatori su nam ostavili mogućnost da imamo zajedničku delegaciju i to je ukupno 16 delegata”, poručio je Hodžić.

Među delegatima je, osim referenta delegacije Hodžića, i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj Mate Uzinić, tajnica Vijeća Zrinka Gregov i predstavnici obitelji iz Đakovačko-osječke, Riječke i Splitsko-makarske nadbiskupije, Sisačke, Varaždinske i Mostarsko-duvanjske biskupije te koordinator Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije Ante Vrhovac.

Dr. Hodžić je predstavio i program X. svjetskog susreta obitelji u Rimu. Između ostaloga, delegacija Hrvatske i BiH će u petak na svetkovinu Presvetog Srca Isusova slaviti misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu.

Razmišljajući o budućnosti obitelji, dr. Hodžić rekao je da je jedina budućnost koju možemo očekivati ona svijetla budućnost. “Gospodin je ustanovio ženidbu i obitelj te tako predstavljamo sliku Presvetog Trojstva i trebamo to živjeti doista onako kako je to Bog zamislio te za dobrobit društva”, zaključio je Hodžić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja