Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

FOTO Pogledajte kako izgledaju "kućne crkve"

Prijenosi uživo večernjih molitva ispred oltara Gospe od Porata te nedjeljnih i blagdanskih misa iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku započeli su u ponedjeljak, 16. ožujka. Svake večeri vjernici iz svojih domova, iz kućnih crkava, sudjeluju putem interneta u molitvi koju predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić sa svećenicima.

FOTO "Oče naš" - molilo se u podne na Blagovijest u Dubrovniku

Na glavnim vratima katedrale Gospe Velike u Dubrovniku na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u srijedu 25. ožujka, točno u podne, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predmolio je molitvu „Oče naš“ čime se Dubrovačka biskupija pridružila cijelom svijetu u kojem se danas u podne, na inicijativu pape Franje, molilo Isusovim riječima nebeskom Ocu u situaciji pandemije Covida-19.

POZIV NA MOLITVU Ostanite doma! Ali i kad sve stane, ne smije stati molitva!

"Iz ove situacije možemo izaći samo zajedno, kao cjelokupno čovječanstvo", rekao je papa Franjo pozivajući na molitvu u ovim zahtjevnim vremenima pandemije koronavirusa. Kao odgovor na Papin poziv, Dubrovačka biskupija poziva vjernike da se priključe molitvenim inicijativama i na taj način održe zajedništvo.

Nedjeljna misa iz Dubrovnika prenošena uživo na internetu, donosimo poruku biskupa Uzinića

Radi sprečavanja širenja bolesti COVID-19, sukladno preporukama odgovornih, Dubrovačka biskupija želi biti blizu svojim vjernicima kojima se ne preporuča dolazak u crkve te putem video-streama nedjeljom u 10 sati prenosi misu iz dubrovačke katedrale, a svakodnevno u 20 sati molitvu ispred oltara Gospe od Porata. Tako je na treću korizmenu nedjelju uspješno prenošena nedjeljna misa putem interneta.

Biskup Uzinić: "Izvor i cilj kršćanske kulture je Isus Krist"

"Kulturni život nadahnut vjerom mogao bi biti poticaj za svakodnevno življenje kršćanske vjere u svim ostalim poljima života kako bismo ne samo govorili o Isus Kristu, nego kako bismo po onom što govorimo i činimo, i po kulturi koju stvaramo i predstavljamo, mogli biti prepoznatljivi kao oni koji su Kristovi i drugima pomoći da otkriju lice Isusa Krista, najljepšeg od svih ljudi", rekao je biskup Mate Uzinić na otvorenju manifestacije "Kršćansko lice kulture 2020." u Dubrovniku.

Organizirana palijativna skrb najsnažniji je argument protiv eutanazije!

Nedostupna i neorganizirana palijativna skrb otvara mogućnost promišljanjima o eutanaziji. Godišnje u Hrvatskoj umire oko 52 tisuće ljudi. U 2019. oko 32 tisuće bolesnih i njihovih obitelji trebali su palijativnu skrb. Bolesnik želi smanjiti opterećenje obitelji i prikriva svoje teškoće. Pri zahtjevima za eutanaziju kao jedan od najčešćih razloga navodi se bol, fizička i ona psihička/duhovna bol odnosno patnja obilježena ovisnošću i beznađem. No, svi možemo doprinijeti olakšanju patnje palijativnih bolesnika, istaknuto je, između ostalog, u predstavljanju naglasaka s tematskog Kolokvija vijeća HBK za život i obitelj o eutanaziji i palijativnoj skrbi uz Dan života 2020.

FOTO Dubrovački "Nightfever" u molitvi okupio domaće i strane vjernike

Oko 40 mladih volontera na Stradunu je pozivalo zainteresirane da uđu i zapale svijeću pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom na oltaru u crkvi Male braće u Dubrovniku. Unutar crkve posjetitelji su mogli napisati svoje molitvene nakane, čitati Riječ Božju te slušati meditacije iz postsinodalne apostolske pobudnice upravljene mladima „Christus vivit“.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja