Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-mate-uzinic

Biskup Uzinić: Neka Gospa od Porata ostane i dalje blizu nama u Gradu, ali i svima vama koji ste se s nama povezali preko ovih modernih sredstava priopćavanja

Tijekom posljednjeg prijenosa u 20 sati iz dubrovačke katedrale, odnosno Duhovnog bdijenja, biskup Mate Uzinić zahvalio je svima okupljenima na misi te pozdravio i one koji su se pridružili u izravnom prijenosu. "Zahvalni za sve milosti koje smo kroz ovo vrijeme molitve primili, večeras molimo milost da i nakon ovih naših molitvenih okupljanja, a možda i zbog njih, u nama nastavi prebivati punina milosti Duha Svetoga", naveo je tijekom mise biskup. Biskup je također posebnom gestom zahvalio voditeljici katedralnog zbora Maji Marušić koja je, tijekom čitavog razdoblja koronavirusa zbog kojeg se misa morala slaviti bez naroda, uvijek bila prisutna.

FOTO Pogledajte kako izgledaju "kućne crkve"

Prijenosi uživo večernjih molitva ispred oltara Gospe od Porata te nedjeljnih i blagdanskih misa iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku započeli su u ponedjeljak, 16. ožujka. Svake večeri vjernici iz svojih domova, iz kućnih crkava, sudjeluju putem interneta u molitvi koju predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić sa svećenicima.

FOTO "Oče naš" - molilo se u podne na Blagovijest u Dubrovniku

Na glavnim vratima katedrale Gospe Velike u Dubrovniku na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u srijedu 25. ožujka, točno u podne, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predmolio je molitvu „Oče naš“ čime se Dubrovačka biskupija pridružila cijelom svijetu u kojem se danas u podne, na inicijativu pape Franje, molilo Isusovim riječima nebeskom Ocu u situaciji pandemije Covida-19.

POZIV NA MOLITVU Ostanite doma! Ali i kad sve stane, ne smije stati molitva!

"Iz ove situacije možemo izaći samo zajedno, kao cjelokupno čovječanstvo", rekao je papa Franjo pozivajući na molitvu u ovim zahtjevnim vremenima pandemije koronavirusa. Kao odgovor na Papin poziv, Dubrovačka biskupija poziva vjernike da se priključe molitvenim inicijativama i na taj način održe zajedništvo.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja