Budi dio naše mreže

U župi Uzvišenja Sv. Križa u Kravarskom 16. ožujka 2024. održan je planinarski križni put u kojemu je sudjelovalo više od 200 župljana.

/ im

 Nakon okupljanja u jutarnjim satima ispred župne crkve hodočasnici su se uputili od Kravarskog preko Pustika prema Barbarićima Kravarskim kako bi Podvornicom, prošavši 15 kilometara, došli do župne crkve u kojoj je u 17:30h uslijedilo slavlje svete mise.

Tekst križnoga puta „Pođi zamnom“, koji je ove godine hodočasnike približavao otajstvu Kristove muke, proizišao je iz srca blagopokojnog mons. Tomislava Ivančića.

U homiliji vlč. Hrvoje Zovko progovorio je o smislu križa, Kristovog i našeg rekavši: “To hoćeš li se pokloniti križu ovisi o načinu na koji ga gledaš. Jer ako u križu vidiš samo patnju, bol, muku, nepravdu i ranu – a križ je i to – nikada mu se nećeš srcem pokloniti. Međutim, ako u križu ne vidiš ne samo nešto, već nekoga i to nekoga tko je ludo zaljubljen i koji za tebe ide do kraja, tada ćeš mu će moći pokloniti i dopustiti Kristu da svojim križem i uskrsnućem rasvijetli svaki tvoj križ”.

Po završetku svete mise za sve hodočasnike uslijedio je domjenak u organizaciji sumještana.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja