Budi dio naše mreže

Ove subote, treću godinu za redom, za zaštitu svakog života hodalo se i u Vinkovcima. U ozračju radosti i veselja, djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake poslali su jasnu poruku – „svaki život je važan!“

/ im

Ivan Ćaleta, koordinator Hoda za život u Vinkovcima, istaknuo je da su se građani okupili potaknuti ljubavlju  prema nerođenom djetetu i njegovoj majci. „Okupljeni smo oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Dijete kroz prvih 9 mjeseci svog života na poseban način treba majčinu ljubav i zaštitu, a majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i svih nas, cijelog društva.  

Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Postoji pravo na život.

Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Postoji pravo na život. Neki znaju  reći kako je svatko zamjenjiv, ali to nije točno. Svaki čovjek je jedinstven i nezamjenjiv! Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sam po sebi. Želimo zakonom osigurati i  zaštiti taj otkucaj srca koji se javlja već 18. dan od začeća. Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti,  a ne na ideologiji i kulturi smrti! I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina!  

Svojim srcem želimo zaštiti to novo malo srce s otkucajima, zdravo i bolesno, ali i ono starije, bez snage i mogućnosti da iskaže svoju volju u tom stanju.“  

Danas smo u gradu Vinkovcima mogli čuti iskustvo Gordane Štrbo, majke četiri sina, bake malog Damjana  i udomiteljice petero dječice. „Cijela obitelj prihvatila je svako dijete koje je došlo u naš dom i unijelo nešto  novo u našu obitelj. Prihvaćajući jedni druge i mi smo mijenjali sebe, a da toga nismo bili svjesni.  

Ljubav je ono što pokreće svijet i zato otvorimo svoje srce za svaki novi život!“, poručila je Štrbo

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja