Budi dio naše mreže

Volonteri Centra za život u Splitu, zajedno s majkama štićenicama inicijative 40 dana za život, odnosno udruge Hrvatska za život, pod kojom Centar djeluje, kuhali su u srijedu, 23. prosinca večeru za beskućnike grada Splita.

/ Silvana Burilović Crnov

„Kako je ova godina po svemu drugačija od dosadašnjih, tako smo odlučili tradicionalni domjenak koji svake godine priređujemo za naše volontere, majke, suradnike i dobročinitelje, upriličiti drugačije, a pri tom učiniti dobro djelo. Tako smo se uoči Božića priključili plemenitoj akciji ‘O la la 366 večera’ koja vodi brigu o tome da svaki dan beskućnici, koji su smješteni u prihvatilištu o kojem skrbi udruga MoSt u Splitu, imaju jedan topli obrok.

Akciji su se odazvale i naše mame koje su prošle kroz udrugu Hrvatska za život, te u zajedništvu s našim volonterima, kuhale povrće, pekle meso i kolače“, kazala nam je Marija Šošić, voditeljica Centra koji djeluje 6 mjeseci u gradu pod Marjanom.

Marija Šošić

Budući da epidemiološke mjere ne dopuštaju veća okupljanja, volonteri, dobročinitelji i majke koje su se uključili u akciju su se izmjenjivali u prostoru Centra za život, dostavljali potrebne namirnice, donosili voće, kolače… i pomagali u prenošenju hrane do prihvatilišta u Gundulićevoj ulici. Svatko je dao svoj doprinos prema svojim mogućnostima.

Svi sudionici redom svjedoče da im je to najljepše druženje i svakako bi moglo postati dio Božićne tradicije, ističe Marija Šošić te dodaje: „Doma smo došli radosno umorni, a obogaćeni zajedništvom i ispunjeni jer ljubav uvijek raste samo onda kad je dijelimo drugima.

To i jest smisao Božića, donijeti drugome radost, ljubav, dati mu do znanja da je važan i da njegovo postojanje nije prošlo nezapaženo našem srcu. A ono što izvire iz srca mora se očitovati na van.

Radosni smo što smo ovom gestom mogli pridonijeti istinskom smislu Božića, donijeti radost i barem malo svjetla onima na margini društva. Upravo oni koji su odbačeni i jesu najbliži jaslama. Kako naša nerođena braća i sestre, koji su najsiromašniji članovi društva, bez ikakvih prava i zaštite, za koje kroz našu udrugu skrbimo, tako i naša braća beskućnici. Želim nam svima da naša srca budu jasle!“ poručuje voditeljica splitskog Centra za život.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja