Budi dio naše mreže

UZVIŠENJE SV. KRIŽA Molitva pred čudotvornim Raspelom u Karlovcu

U franjevačkoj crkvi Sv. Trojice u kapeli Gospe Lurdske u Karlovcu nalazi se čudotvorno Raspelo koje se štuje od davnina. Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14 rujna održat će se posveta pred Raspelom i molitva razapetom Gospodinu za zaštitu i prestanak pandemije.

/ at

Ovo čudotvorno Raspelo vrlo je glasovito zbog velikih milosti i štovanja od davnina, piše na svome Facebook profilu fra Mate Bašić. Raspelo je 1767. godine, kada je nestala kuga iz 1765. godine, uneseno u kapelu Sv. Križa u Rakovcu s obližnjeg mjesta gdje je stajalo od 1730. godine, postavljeno u vrijeme još jedne teške epidemije kuge 1730-tih godina, kada su se i ondašnje škole zatvarale, a mise se slavile s posebnim mjerama.

Foto: Facebook Mate Bašić

U crkvu Sv. Trojice preneseno je 1957. godine i od tada se nalazi u kapeli Gospe Lurdske. Upravo zato 14. rujna, na blagdan Uzvišenja sv. Križa pod večernjom misom u 18.30 sati bit će zajednička posveta pred tim čudotvornim Raspelom i vjernici će moliti razapetog Gospodina po kojem je i sramota križa uzvišena, za zaštitu u ovo vrijeme pandemije, kao i za prestanak same pandemije kod nas i u svijetu.

“I nas, naš Spasitelj čeka raširenih ruku, tako tiho, šutljivo, pognute glave i krvava tijela”, piše fra Mate.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja