Budi dio naše mreže

Franjevački ljetni kamp za mlade na otoku Cresu (u gradu Cresu) i ove godine mladima nudi sadržaje koji osiguravaju nezaboravan odmor duše i tijela u periodu od 3. do 10. kolovoza.

/ md

Sve potrebne informacije o duhovnim vježbama za mlade na otoku Cresu možete pronaći u nastavku. Nagradite se odmorom duše i tijela, poziva Hrvatski Aeropag – centar za međureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Sadržaj franjevačkih duhovnih vježbi

Kroz franjevačke duhovne vježbe sudionici će se upoznati s osnovama trostrukoga puta, puta čišćenja, puta prosvjetljenja i puta sjedinjenja, po metodi sv. Bonaventure, kao sredstva za postizanje kršćanskog savršenstva. Sudionicima će biti predložene i konkretne vježbe (razmatranje/lectio divina, meditacija, kontemplacija) te smjernice za dublje iskustvo onoga što će saznati kroz predavanja i radionice. Poželjno je da svaki sudionik ponese vlastitu Bibliju, bilježnicu i sredstvo za pisanje a korisni mogu biti i flomasteri za podcrtavanje teksta (tekstmarkeri). Zainteresirani će moći nabaviti i klupicu za meditaciju (140 kn), dok podmetač za koljena moraju providjeti sami (nešto mekano, deku ili spužvu).

Smještaj

Smještaj uključuje zajedničko spavanje u višekrevetnim sobama i krevetima na kat, djevojke i dečki spavaju odvojeno. Potrebno je također ponijeti vlastiti ručnik i posteljinu (jastučnicu i dvije plahte).

Franjevački samostan raspolaže i komfornim sobama za goste (od jednokrevetnih, dvokrevetnih, do višekrevetnih) koje je moguće iznajmiti kod gvardijana fra Vitomira Glavaša, što je neovisno o našem aranžmanu, za njih vrijede druge cijene (potrebno ih je pravovremeno rezervirati). Više informacija o ovoj opciji na upit.

Voditelj duhovnih vježbi i kampa

Doc.dr.sc. fra Josip Blažević, OFMConv, ravnatelj Centra „Hrvatski Areopag“ za međureligijski dijalog

Cijena, dolazak i lokacija

Duhovna obnova i ljetovanje podrazumijeva sedmodnevni boravak u Cresu po cijeni od 750 kn koji uključuje smještaj i sva tri obroka (puni pansion, naravno, i popodnevnu kavu). Oko postavljanja stola, pranja posuđa i održavanja urednosti kampa brinu se svi sudionici raspoređeni u skupinama i po danima.

Putovanje u Cres i natrag svatko si sam treba osigurati jer neće biti organiziran zajednički prijevoz. Samostan se nalazi pedesetak koraka od autobusne stanice u Cresu. Do Cresa postoji redovita autobusna linija iz Rijeke i Zagreba, ali je potrebno na vrijeme rezervirati (povratnu) kartu zbog ljetnih gužvi. Naša odredišna adresa boravka u Cresu je: Samostan sv. Frane, Trg sv. Frane 6, 51557 Cres.

Noćni izlasci u grad i konzumacija alkohola nisu dopušteni.

Trajanje susreta

Susret započinje naznačenog datuma s ručkom u 13.00 sati i završava zadnji naznačeni dan s ranijim ručkom. Bilo kakvo kašnjenje od predviđenog ili eventualni prijevremeni odlazak potrebno je usuglasiti s voditeljem duhovnih vježbi. Poželjno je ponijeti sa sobom i obuću za planinarenje jer je uspon na goru La Verna strm, neki raniji sudionici kasnije su požalili što su zanemarili ovu napomenu!

Način plaćanja

Uplatu je potrebno izvršiti prije početka kampa. Moguće je osobno na ruke voditelju kampa ili preko žiroračuna (kod uplate, naznačiti: Za ljetni kamp i obvezno ime uplatitelja)

JOSIP BLAŽEVIĆ

Zagrebačka banka

IBAN: HR8623600003216667523

Kod prijave navesti slijedeće

  1. Ime i prezime
  2. Adresa stanovanja
  3. Dob, zanimanje, koji fakultet ili školu pohađaš?
  4. Hobi (ako sviraš neki glazbeni instrument, slobodno ga ponesi)
  5. Kontakt (mail adresa i broj mobitela)
  6. Po želji možeš napisati još nešto o sebi, motiv prijave, eventualne prijedloge, iskustvo ranijih duhovnih obnova (sudjelovao/la na nekom tečaju meditacije, kontemplacije itd)
  7. Ne uplaćivati prije odgovora na prijavu da je prihvaćena

Ostale napomene sudionicima

Poučeni iskustvima ranijih godina, kako bismo spriječili da netko rezervira mjesto a kasnije se ne pojavi i tako onemogući sudjelovanje drugima koji su željeli sudjelovati a više nije bilo mjesta, donosimo neka pravila kojih molimo da se pridržavate. Za eventualne iznimke ili poteškoće na koje naiđete slobodno se obratite organizatoru za pomoć.

Prijava sudjelovanja u programu franjevačkog kampa potvrđena je uplatom kotizacije ili punog iznosa. Puni iznos potrebno je uplatiti tjedan dana prije početka kampa. Tko do tada ne uplati puni iznos smatrat će se da je odustao od sudjelovanja u kampu (na njega se odnosi ono što je navedeno pod brojem 3). U slučaju odustajanja od sudjelovanja na kampu do sedam dana prije početka kampa, moguć je povrat uplaćenog novca u visini uplaćenog iznosa – na osobni zahtjev uplatitelja. Nakon prekoračenja navedenog roka uplatitelj je suglasan da gubi pravo na povrat uplaćenog novca. Pravo na povrat uplaćenog iznosa gubi i onaj koji se ne pojavi na susretu naznačenog datuma, bez obzira na iznos uplate. Prijavom za sudjelovanje na ljetnom kampu sudionik je suglasan da se njegovi osobni podaci prikupljaju i pohranjuju od strane organizatora u svrhu evidencije sudionika kampa. Pod prijetnju materijalne i krivične odgovornosti sudionik jamči da unatrag četrnaest dana prije početka programa nije bio u doticaju sa zaraženom osobom ili osobom koja je u samoizolaciji.

U kampu mogu sudjelovati

  • isključivo mladi koji su zdravi (bez kroničnih oboljenja koji bi remetili redoviti tijek programa grupe)
  • koji nemaju temperaturu, respiratorne i druge simptome koji bi ukazivali na mogućnost zaraze koronom, ili su zaraženi koronom, ili se nalaze u propisanoj samoizolaciji
  • koji posljednjih 14 dana nisu bili u doticaju sa zaraženom osobom
  • koji nemaju psihičkih smetnji (zbog vježbi meditacije i kontemplacije)
  • koji žele rasti u vjeri na putu kršćanskog savršenstva
  • starosti do trideset godina (a nisu u braku)
  • ne mlađi od 17 godina

Svaki sudionik donosi

Vlastitu posteljinu i ručnike te Bibliju, bilježnicu i sredstvo za pisanje. Svi se obvezuju pridržavati pojačanih higijenskih i drugih propisanih mjera.

Informacije i prijave na job@ofmconv.hr ili 0925037440

Poziv na ljetovanje / Foto: aeropag.hr

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja