Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovne-vjezbe

Ovoga ljeta na 'Duhovno-rekuperacijskom kampu' na moru prvi put i Slavonci

Kroz srpanj i kolovoz - Ljeta Gospodnjeg 2021. - svoje je rukave dodatno zasukao i SKAC Osijek (Studentski katolički centar), a tako će biti i nakon ljeta. Odlučili su članovi SKAC-a s 'Panonskoga mora' svojim članovima i simpatizerima 'odmor duha i tijela' ponuditi i na Jadranskom moru kao što to uostalom čine i drugi SKAC-ovi, zajednice, udruge, biskupije i nadbiskupije.

Pročitajte koje je odluke bl. Ivan Merz donio u duhovnim vježbama, a koje mogu biti od pomoći i nama danas!

Kada se bolje analizira duhovni život bl. Ivana Merza, vidjet će se da je on živio ignacijevsku duhovnost. Osim svakodnevne Euharistije obavljao je dnevno razmatranje te egzamen, kako to spominje u svojim duhovnim bilješkama. No najvažnije sredstvo za napredak u duhovnom životu za bl. Merza bile su ignacijevske duhovne vježbe koje je počeo obavljati još kao student.

"Više od ljeta" Skac poziva na duhovne vježbe na Modravama!

"Želite li doživjeti da sve dijelite s Trojstvom? I da Trojstvo sebe daruje vama? Želite li imati iskustvo živog odnosa sa Ocem, sa Sinom i Duhom Svetim? Želite li da vaše srce bude puno Ljubavi? Želite li sve svoje trenutke, sav svoj život dijeliti s Bogom?" Još uvijek nije kasno odazvati se na duhovne vježbe u šutnji koje organizira SKAC Palma. Sve informacije donosimo u nastavku teksta.

IVAN MERZ Plodovi duhovnih vježbi

Te su duhovne vježbe utisnule u njegov vjerski život snažni liturgijski pečat. Svoje dojmove o tim duhovnim vježbama bl. Ivan detaljno je opisao u svome Dnevniku 5. travnja 1920.

VIŠE U DUBINU Duhovne vježbe u organizaciji SKAC-a

"Duhovne vježbe su poput vremena sjetve… Vježbaš se: čupaš, kopaš, oreš po njivi života. Mučiš se i znojiš, nadajući se da On sije, i da će dati i kiše i sunca da štogod vrijednoga izraste. Na momente ti se čini da na njivi ničega nema, a nekad i da njiva nije vrijedna da bi na njoj šta posebno raslo. Ali On na tvoju velikodušnost da odvojiš sedam dana odgovara još velikodušnije."

Sestre s riječkog Pomerija pozivaju djevojke na duhovni program

Družba Presvetog Srca Isusova u Rijeci svakog prvog vikenda u mjesecu organizira duhovne susrete za djevojke koje razmišljaju o duhovnom pozivu ili se žele susresti sa sobom, s Bogom i s bližnjima, osluškujući osobu pored sebe i tišinu svoga srca. Susreti su to pod nazivom "Dođi, vidi i ostani s Isusom".

SKAC Palma: Mladi će Novu godinu dočekati u duhovnim vježbama u šutnji!

"Mladi su uistinu žedni tišine. Ne bih rekla da su željni šutnje jer u tišini zapravo razgovaraju s Bogom. Potrebna im je šutnja svijeta – da svijet zašuti, a da oni imaju priliku malo jasnije čuti Božji glas. U tom se smislu odvijaju duhovne vježbe u šutnji. Mladima je potrebna tišina i mir kako bi mogli jasnije raspoznati pokrete u duši i čuti Božji glas", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu voditeljica programa Ignacijevske duhovne obnove za mlade Marija Selak iz Studentskog katoličkog centra Palma u Zagrebu i pozvala mlade da na drugačiji način uđu u Novu godinu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja