Budi dio naše mreže

Caritas Župe sv. Jelene Križarice organizirao je i ove godine akciju „Uskršnja košarica” kako bi obiteljima slabijeg materijalnog i imovinskog statusa uljepšao uskrsne dane.

/ ab

„Uskršnju košaricu” su prije dvadeset godina započeli tadašnji zabočki župnik vlč. Marijan Culjak i ondašnji voditelj Caritasa Zvonko Belošević. Početak korizme ujedno obilježava i početak akcije, stoga je i ove godine akcija započela na Pepelnicu, 22. veljače.

Cilj akcije je prikupiti hranu i osnovne higijenske potrepštine te ih donirati socijalno ugroženim obiteljima. U trgovačkim centrima grada Zaboka do 2. travnja bit će postavljene košarice u koje kupci već sad mogu ostaviti tražene proizvode.

Članovi zabočkog Caritasa u akciji / Foto: Facebook

„Suradnja s trgovačkim centrima je odlična. Na samom početku akcije, prije dvadeset godina, na području grada Zaboka nije bilo toliko trgovačkih centara kao što je to danas. Otvaranjem poslovnih jedinica u gradu, porasla je i uključenost u akciju”, rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj župnog Caritasa Marko Bilić.

Župni Caritas trenutno skrbi za 83 obitelji. „Iz iskustva koje imamo na terenu vidimo da je akcija koju kontinuirano provodimo i više nego potrebna”, istaknuo je Bilić.

Članovi župnog Caritasa će po završetku akcije prikupljene proizvode zapakirati i tijekom Velikog tjedna podijeliti obiteljima.

Pakiranja iz prošlogodišnje akcije / Foto: Facebook

„Istom ovom akcijom je prošle godine prikupljeno podosta hrane, a nadamo se da ćemo ove godine uz Vašu pomoć prikupiti barem istu ili veću količinu. Veća količina hrane znači i veći broj obitelji koje ćemo razveseliti ovaj Uskrs. Hvala svima na ljubavi koju će iskazati za druge u ovoj akciji”, poručili su iz Caritasa Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku.

Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja