Budi dio naše mreže

Ključna riječ: uskrs

Održavati Krista živim u nama

Uskrs nas podsjeća da smo svi pozvani umrijeti sebi - i započeti život obnovljene vjere. Uskrs, najveći od svih crkvenih blagdana, šalje poruku da je Kristovo uskrsnuće pobjeda nad zlom i smrću. Francuski biskup i teolog Jacques-Bénigne Bossuet svojedobno je o svom povjerenju za spas u kršćanstvu napisao: „Ako bih tražio uistinu spasonosnu religiju, tražio bih onu koju je utemeljio onaj koji nije samo tvrdio da je božanstven, već je i ustao iz mrtvih."

Novi život u Kristu

U slavlju Uskrsnuća Gospodinovog odlučimo se ponizno predati Gospodinu, pridružiti svoj život Njegovom, umirući razapeti s Njim i uskrsnuti u novi život s Njim. Neka ovaj Uskrs bude prekretnica u našem životu, slobodno i radosno pohitimo ususret Gospodinu!

Vlč. Ivančić: Život je ispred nas

"Na putovima života nisi sam, jer je Bog s tobom. On te prati šireći ruke iza tebe kao majka za djetetom", poručuje vlč. Tomislav Ivančić u knjizi "Oaze života".

Uskrs - prvi i jedini dan

"Za prvu kršćansku zajednicu uskrsnuće Isusovo je bilo ne samo prvi dan u tjednu, nego je postalo prvi i jedincati dan povijesti spasenja, najvažniji blagdan i spomen-dan za sve naraštaje dovijeka", poručuje prof. dr. Ivan Bodrožić.

P. Krasicki: Hoćeš li vidjeti Isusa u najsitnijim stvarima?

"Živimo u vremenu kada su mnoge stvari u liturgiji dokinute. Možemo se radovati, ali ta radost nije toliko izražena vanjskim oblicima. Tko zna, možda i bolje tako – bar za sada? Možda ćemo se naučiti cijeniti unutarnju radost koja bi trebala biti toliko duboka, a opet vidljiva. Događaj Isusova uskrsnuća događa se također u vrlo intimnoj atmosferi bez kamera, velikih okupljanja, ali zato u velikoj radosti. I sam uskrsli Isus čini vrlo jednostavne stvari."

Vlč. Ivančić: Uskrs je dan vječne nade

"Zbog Uskrsa nema besmislenih života, nema izgubljenog vremena ni izgubljenih radosti, nema želja i čežnji koje neće biti ispunjene. Sve naše čežnje su ispred nas i odlaze u ispunjenje i život bez kraja. Tu pobjedu treba čestitati", poručuje vlč. Tomislav Ivančić u knjizi "Oaze života".

Uskrs

Uskrs je najstariji i najveći kršćanski blagdan kojim obilježavamo Isusovo uskrsnuće i njegovu pobjedu nad grijehom i smrću.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja