Budi dio naše mreže

Pučka kuhinja koja djeluje u sklopu Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu primila je 100 paketa prehrambenih proizvoda od Turske Agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA). 

/ ps

Donaciju Pučkoj kuhinji je osobno uručio g. Haşim Koç, koordinator-ataše zagrebačkog ureda TIKA-e pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, koji je istaknuo kako je donacija koja se raspodjeluje u Hrvatskoj ukupno vrijedna 50.000 eura, a dio je već isporučen za područje Vukovarsko-srijemske županije, Maljevcu, Gospiću i Šibeniku, prenjeli su na Facebook stranici Glasnika sv. Antuna Padovanskog – Veritas. 

Turska Agencija za suradnju i koordinaciju TIKA već godinama djeluje i na području Republike Hrvatske, a podijeljeno je 1100 paketa, odnosno 19 tona prehrambenih proizvoda hrvatske tvrtke Podravka.

Foto: Facebook

“Ova je humanitartna akcija organizirana u povodu predstojećih Ramazana i Bajrama, koji su blagdani darivanja, što je mali dar države Turske i TIKA-e. Naša agencija surađuje sa 60 zemalja u cijelom svijetu, a posebno mi je drago da surađujemo s Crvenim križem, humanitarnim udrugama i po prvi put s Vašom župom i Pučkom kuhinjom “, rekao je g. Koç. Posebno se osvrnuo na djelovanje Pučke kuhinje na Svetom Duhu koja je kako je rekao učinila puno dobra osobito u vrijeme epidemije i čiji se rad daleko prepoznaje i vrednuje.

Voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović zahvalio je na donaciji te je izrazio zahvalnost Republici Turskoj što je prepoznala djelovanje Pučke kuhinje na Svetom Duhu te ih uvrstila u humanitarni projekt TIKA-e.

Foto: Facebook

Od samih početaka, prije 25 godina Pučka kuhinja na Svetom Duhu vodila se logikom pomaganja ljudima u potrebi, naše cjelokupno djelovanje usmjereno je prvenstveno na čovjeka u potrebi, pri tome nikada nismo gledali vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost kao kriterij za pomaganje nego u svakom čovjeku vidimo brata koji je u potrebi”, poručio je fra Vladimir. 

Paketi humanitarne pomoći odmah su podijeljeni korisnicima Pučke kuhinje.

Foto: Facebook

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja