Budi dio naše mreže

U povodu proslave blagdana sv. Vinka Paulskog Depaul Hrvatska organizira Dane posvećene ovome svecu, osnivaču bratovštine kršćanske ljubavi, Družbu misionara i Kćeri kršćanske ljubavi. Od 23. rujna do 27. rujna u Kući utočišta u Rijeci prikupljat će se hrana i higijenske potrepštine za beskućnike i ostale korisnike. Građani su tih dana pozvani posjetiti Kuću utočišta i upoznati se s radom Depaul Hrvatske i ove karitativne ustanove.

/ mp

U četvrtak 26. rujna duhovnu obnovu u Kući utočišta predvodi p. Zvonko Džankić, OP. Početak je u 16:30 sati. Nakon duhovne obnove slavit će se misa u kapeli sv. Josipa koju će u 18:30 sati predslaviti mons. Sanjin Francetić. Misu animiraju korisnici Kuće utočišta, djelatnici, volonteri i članovi Zajednice “Molitva i Riječ”.

U petak 27. rujna na blagdan sv. Vinka Paulskog svečano misno slavlje u kapeli sv. Josipa u 18:30 sati predvodi gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.

“Kuća utočišta” dnevni je centar za beskućnike i ostale marginalizirane osobe grada Rijeke. Izgrađena je 2007. godine u sklopu samostana sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog (Ulica dr. Frana Kresnika 15). Od godine 2017. program dnevnog centra provodi Udruga Depaul Hrvatska, u suradnji sa sestrama milosrdnicama.

Kuća je izgrađena s ciljem pomaganja osobama koji su se zbog teških uvjeta života našli na margini društva (nezaposlenost, psihička bolest, ovisnost, beskućništvo), a svakog dana osigurava usluge prehrane (tri obroka dnevno), higijene, dnevnog boravka, psihosocijalne pomoći i savjetovanja, a također nudi zdravstvene usluge, pravno savjetovanje, usluge vanjskog rada, kao i duhovne pomoći te ostale usluge.

Više informacija pronađie na Facebook stranicama Udruge Depaul Hrvatske.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja