Budi dio naše mreže

Kao duhovnu pripravu za svečanu proslavu 25. obljetnice proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, Udruga Stepinac pokrenula je na mobilnoj aplikaciji Lojzek molitvu Devetnice koja započinje u četvrtak, 21. rujna.

/ hjb

Kako je za HKM pojasnio predsjednik Udruge Krešimir Miletić, “njihova želja je da se u ovih devet dana duhovno pripremimo, ali i prisjetimo kroz odlomke propovijedi sv. Ivana Pavla II. i odlomke iz propovijedi samoga blaženika iz 1940. godine, prigodom blagoslova križnog puta u Mariji Bistrici. Sastavni dio devetnice je i sama molitva za proglašenje bl. Alojzija svetim. To je i prilika da u devet dana pokušamo razmatrati što nam je sve Gospodin preko bl. Stepinca poručio, i svakome osobno i hrvatskom narodu. Devetnica završava na sam dan uoči svečane proslave na Mariji Bistrici, koja će biti u subotu, 30. rujna 2023. godine.

Devetnica se sastoji od razmatranja dijelova propovijedi sv. Ivana Pavla II. na svečanom euharistijskom slavlju proglašenja blaženim kardinala Stepinca, od Stepinčevog govora prigodom blagoslova križnog puta na Mariji Bistrici 7. srpnja 1940. te od molitve za proglašenje svetim bl. Stepinca.

Svi koji žele, mogu besplatno skinuti aplikaciju Lojzek i svakoga dana dobivat će obavijest o novom sadržaju kojega svatko može iščitati i razmatrati u trenutku kada mu najbolje odgovara. Glavni cilj aplikacije za sve vrste pametnih telefona je promicati duhovnu ostavštinu i bogatu baštinu koju je blaženik ostavio svima nama.

Aplikacija Lojzek

Želja udruge je da korisnici dobiju priliku na praktičan način otkrivati osnovne činjenice o blaženikovu životu, njegove misli, propovijedi, ali i moliti devetnice te prolaziti duhovne vježbe, bez obzira gdje se trenutačno nalaze i u vrijeme koje sami odaberu. Aplikaciju Lojzek moguće je besplatno preuzeti, za Android OVDJE, a za iOS OVDJE.

“Po našem dosadašnjem iskustvu, u ovakve sadržaje iz aplikacije uključuje se više tisuća ljudi, tako da je to lijep doprinos zajedničkoj pripremi za ovu svečanost”, zaključio je Miletić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja