Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-alojzije-stepinac

Izložba Eve Vukine o hrvatskim svecima i blaženicima

Prva samostalna izložba Eve Vukine bit će organizirana u nekoliko gradova diljem Hrvatske, a mlada umjetnica je na društvenim mrežama navela kako se veseli ovoj "turneji sa svecima pomoću koje želi promovirati Božju veličinu".

5.827 molitelja sudjelovalo u WhatsApp devetnici Stepincu!

Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti – Blaženi Alojzije Stepinac pokrenula je ove godine, uoči Stepinčeva, projekt "Upoznaj Stepinca" uz želju da šira javnost, a osobito mladi, otkriju ljepotu duhovne ostavštine i svjedočanstvo kršćanskog života blaženog Alojzija Stepinca. Njihovom se pozivu tijekom devetnice odazvalo malo manje od šest tisuća osoba.

NOVA PJESMA "Viktor (Stepinčev rođendan za nebo)"

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s Davorom Terzićem snimio je novi glazbeni videospot s pjesmom "Viktor (Stepinčev rođendan za nebo)". Ovu pjesmu, uz ostale u organizaciji Ureda za pastoral mladih SMN, predstavit će u HKR-ovoj emisiji "Sacro ritam" te ju možete poslušati u četvrtak 13. veljače u u 20 sati.

Američki CNA objavio kako je kardinal Stepinac spasio živote tisuće Židova za vrijeme vladavine NDH

Američka Katolička novinska agencija objavila je kako se dr. sc. Esther Gitman prijavila za Fulbright program istraživanjem hrvatsko-židovske povijesti o čemu je 1999. objavila disertaciju “Spašavanje Židova u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, 1942.- 1945.”, skrenuvši svjetsku pozornost na ovu važnu temu te istaknuvši humanitarnu ulogu bl. Alojzija Stepinca.

FOTO Biskup Ivas u Medviđi: "Neki bi htjeli da šutimo o nedjelima"

"Ima ih koji to rade agresivno, optužujući, pa i ovih dana, Katoličku Crkvu, naše svećenike i biskupe. Htjeli bi da šutimo o nedjelima svake vrste, pa i onima koji su se dogodili u Medviđi, zbog kojih je naš hrvatski narod morao trpjeti velike žrtve i stradanja od raznih lopova i agresora na naš dom i domovinu", rekao je biskup Ante Ivas predvodeći misu na blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Medviđi.

Katolički, hrvatski i moj Stepinac

Vijenac, središnji hrvatski list za kulturu i umjetnost, ove godine slavi 150. obljetnicu. Tim povodom Hrvatska katolička mreža prenosi najzanimljivije tekstove iz ovog dvotjednika za kulturu Matice hrvatske.

Biskup Šaško: Poziv u franjevački svjetovni red jest zahtjevan poziv, ali uvijek praćen milošću

III. nacionalno hodočašće OFS-a i Frame održalo se u subotu u Zagrebu. Program je započeo euharistijskim slavljem u zagrebačkoj katedrali koje je predslavio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u zajedništvu s brojnim duhovnim asistentima te uz hodočasnike pristigle iz svih područnih bratstava. Hodočašće se održalo pod geslom 'U tebe se Gospodine uzdam', a organiziralo ga je Nacionalno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda i s ciljem molitve za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja