Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-alojzije-stepinac

Bl. Alojzije Stepinac: Hotimična ubojstvo nevinog čovjeka vapi u nebo za osvetom

"U svijesti dakle velike odgovornosti pred Bogom, u ljubavi prema narodu mome i domovini, koja je u meni jača od svakog ljudskog obzira i u dubokoj nadi, da će moje riječi biti primljene onom ljubavi kojom sam ih i napisao, obraćam se evo na Vas, vrlo poštovani gospodine, kao liječniku, te Vas molim, da u okviru svoga znanja, gdje je (uz religioznu pouku) dana najveća mogućnost borbe protiv pobačaja, poradite što intenzivnije oko toga, da ove naše narodne sramote i rane što prije nestane", napisao je 1940. zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac, uputivši svoje pismo liječnicima kao onima koji su dužni štiti svaki ljudski život. Pismo prenosimo u cijelosti.

Vlč. Damir Ocvirk: Sigurnost Kristove prisutnosti treba nas jačati i krijepiti unatoč svim nevoljama!

Sveti Josip me kao svećenika više puta posramio jer sam bio zabrinut, a on je mnoge stvari riješio - ističe župnik zagrebačke župe sv. Josipa vlč. Damir Ocvirk. Svjedočeći blizinu i naklonost sv. Josipa naglašava da nasljedovati ovoga sveca znači pomagati jedni drugima na putu u nebo. Osvrće se na svoje dosadašnje službe kao i na put ka svećeništvu na kojem je praćen roditeljskom podrškom.

Prestanimo bl. Stepinca promatrati samo kroz osudu od strane komunista

Za nas Stepinac treba biti svet, ali u svojoj cjelovitosti, a ne u površnom gledanju. Njegova svetost je posljedica odnosa sa živim Bogom kroz slavlje sakramenata i to trebamo nasljedovati, jer tada ćemo imati snage dati svjedočanstvo vjere kada to bude potrebno baš poput njega.

Ura preminuća bl. Alojzija Stepinca

U emisiji "Pod križem" voditelja vlč. Nikole Jurkovića na uočnicu Stepinčeva sudjelovali su bogoslovi i studenti treće godine KBF-a, Ivan Iviček iz župe sv. Jane i Kristijan Kolonić iz župe Dobrog Pastira u Brestju.

Posljednja propovijed bl. Alojzija Stepinca izrečena na današnji dan 1960.

Donosimo ulomak iz posljednje propovijedi bl. Alojzija Stepinca napisane vlastitom rukom samo osam dana prije smrti. Nadbiskup Stepinac je na misi 2. veljače 1960., kad je posljednji put propovijedao, blagoslovio svijeću i rekao župniku Vranekoviću kako će je ove godine sigurno trebati. Osam dana nakon Svijećnice župnik Vraneković pružio je umirućem kardinalu goruću svijeću koju je blagoslovio na blagdan Svijećnice. Nekoliko minuta kasnije kardinal Stepinac je umro.

Priključi se devetnici ususret Stepinčevu u Krašiću

Devetodnevnom pripremom, od 1. do 9. veljače 2022., vjernici župe Presvetog Trojstva u Krašiću pripremaju se za Stepinčevo 2022. Devetnica je duhovna priprema za proslavu Stepinčeva, ali i zahvala dragom Bogu za dar života blaženog Alojzija Stepinca.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja