Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-alojzije-stepinac

REAKCIJA Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini njemačkim biskupima: Nasjeli ste na velikosrpsku propagandu

Mrežna stranica katolisch.de objavila je 8. prosinca članak pod naslovom "'Lik mržnje': Povjesničarka odvraća od kanonizacije kardinala Stepinca", a na koji je reagirala pismom Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini. Portal katolisch.de inače slovi kao internetski portal Katoličke crkve u Njemačkoj, a njime upravlja neprofitna tvrtka Allgemeine (APG). Urednički tim stranice surađuje s 27 njemačkih biskupija i drugim crkvenim institucijama.

Bl. Alojzije Stepinac: Protuslovlje je vjerovati u Boga i biti pesimist!

"Dakle, mladi prijatelji, ne glavu k zemlji, nego u vis! Naš Bog nije se promijenio. On je i danas onaj isti brižni otac, liječnik, koji bdije nad nama. Vjerovati u Boga i biti pesimist, to je protuslovlje. Pravi katolik mora danas biti optimist više nego ikada", poručio je kardinal Alojzije Stepinac u nagovoru mladeži 1944. godine. Ove snažne riječi i danas su utjeha i ohrabrenje na našem životnom putu.

JESTE LI ZNALI? Zanimljivosti iz života bl. Alojzija Stepinca

Jeste li znali da je bl. Alojziju Stepincu drugo ime Viktor, da je bio veliki ljubitelj sporta, osobito kuglanja i nogometa, da je bio član franjevačkog trećeg reda i da je za vrijeme svoga nadbiskupovanja u kratkom roku u Zagrebu osnovao čak četrnaest župa?

Vlč. Ivan Vučak: Godišnje više od 50 tisuća ljudi hodočasti kući bl. Stepinca, veselimo se završetku obnove

"Ono što posebno cijenimo je njegov krevet gdje se zadnji put ispovjedio, gdje je primio zadnje sakramente i gdje se rodio za Nebo. Uvijek volim naglasiti da župa Krašić nije samo župa njegovoga rođenja za ovaj svijet, nego i ono što je nama kršćanima puno bitnije, a to je župa gdje se on rodio za Nebo", rekao je župni upravitelj Župe Presvetog Trojstva u Krašiću vlč. Ivan Vučak u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija.

FOTOREPORTAŽA Bl. Alojzije Stepinac u živoj Crkvi, ali bez crkve

Dana 3. listopada sjećamo se proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca. Događaj iz 1998. godine u Mariji Bistrici uvelike je obilježio Crkvu u hrvatskom narodu. Dobili smo velikog zagovornika u nebu, pratitelja žive Crkve koja raste iz sjemena njegove mučeničke krvi.

Izložba Eve Vukine o hrvatskim svecima i blaženicima

Prva samostalna izložba Eve Vukine bit će organizirana u nekoliko gradova diljem Hrvatske, a mlada umjetnica je na društvenim mrežama navela kako se veseli ovoj "turneji sa svecima pomoću koje želi promovirati Božju veličinu".

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja