Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bl-alojzije-stepinac

VIDEO Treba li braniti Stepinca od laži?

Slušateljica je opazila da ovih dana slušamo kako i neki naši suvremenici, javni i politički dužnosnici, brane Stepinca ili su ga branili. Od čega ga treba braniti i u naše vrijeme kad mu se vjernici već odavno mole, u emisiji HKR-a "Halo, velečasni?" objasnio je vlč. Damir Ocvirk.

Snažne misli bl. Alojzija Stepinca

Samo Bog je vječan! To je, braćo,  naša utjeha i naša snaga, kad gledamo pred sobom toliki niz protivnika Božjih, što otvorenih, što sakrivenih. Oni će proći, a Ti ostaješ!

VIDEO - SERIJAL "Uronjen u Krista" - Duhovni lik bl. Alojzija Stepinca

Uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca, kojega u litanijama nazivamo Uzorom kršćanske mirne savjesti, donosimo video-serijal o duhovnom liku našega Blaženika. U serijalu sudjeluju preč. Vlado Razum, rektor kapele Corpus Domini, te s. Marija Petra Klobučar, poglavarica Samostana Pohoda Marijina u Zagrebu. Osim što će nam približiti duhovni lik bl. Alojzija Stepinca kroz tri teme – molitvu, euharistiju i savjest, govorit će i o kapeli Corpus Domini, njenoj povijesti i trajnom euharistijskom klanjanju koje ondje traje od 1943. godine.

Oproštaj od posljednjeg svjedoka montiranog procesa kardinala Stepinca

Prof. dr. Željko Poljak pokopan je u srijedu, 17. siječnja 2024., na Mirogoju u Zagrebu, a umro je 8. siječnja 2024. u 98. godini života. Bio je liječnik, sveučilišni profesor Medicinskog fakulteta, književnik, veliki planinar i dugogodišnji urednik časopisa Hrvatski planinar i Liječničkih novina. U oproštajnim govorima na ispraćaju na Mirogoju bila su istaknuta brojna ostvarenja i zasluge dr. Poljaka čime je zadužio hrvatsku medicinsku znanost i hrvatsku kulturu. Misa zadušnica služila se u crkvi sv. Martina odmah nakon pogreba, a predvodio ju je njegov dugogodišnji prijatelj p. Božidar Nagy, isusovac. Njegov govor pod misom u kojem se donose detalji o nazočnosti dr. Poljaka na procesu kardinalu Stepincu donosimo u cijelosti.

1 2 3 10
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja