Budi dio naše mreže

„UČITELJU - GDJE STANUJEŠ" Prvi redovnički zavjeti salezijanskih novaka u crkvi Svete Mati slobode

Prve redovničke zavjete su u crkvi Svete Mati slobode u Zagrebu pred don Tihomirom Šutalom, provincijalom Hrvatske salezijanske provincije, dali Nikola Lučić, Mario Majstorović, David Marić, Ante Pehar, Neven Marijan Pejić i Ivan Roko Šarić.

/ at

Šestorica salezijanskih novaka dali su u četvrtak 10. rujna svoje prve redovničke zavjete u crkvi Svete Mati slobode u Zagrebu. Zavjete su pred don Tihomirom Šutalom, provincijalom Hrvatske salezijanske provincije, dali Nikola Lučić, Mario Majstorović, David Marić, Ante Pehar, Neven Marijan Pejić i Ivan Roko Šarić. Na misnom slavlju koncelebriralo je dvadesetak salezijanaca. Podršku su novacima došle dati i njihove obitelji, rodbina, prijatelji, mladi iz salezijanskih oratorija i drugi vjernici.

Davanje prvih redovničkih zavjeta u Hrvatskoj – prvi put nakon 25 godina.

Prvi put od 1995. godine Hrvatska salezijanska provincija mogla je slaviti davanje prvih redovničkih zavjeta u domovini. Proteklih 25 godina mladići koji su završili novicijat u Italiji tamo bi davali i prve zavjete. Vrhovna uprava Salezijanske družbe odlučila je da šestorica Hrvata svoje prve zavjete daju u Hrvatskoj zbog pandemije koronavirusa.

Novaci su za čitanje uzeli Ivanovo Evanđelje u kojemu učenici pitaju Isusa: „Učitelju – gdje stanuješ?“ U homiliji don Tihomir Šutalo je istaknuo ‘kako su učenici spremni promijeniti sve u životu kako bi slijedili Isusa. Na isti put su se odlučili i šestorica mladića koji daju prve redovničke zavjete.’

Desetak dana ranije doživotne zavjete dali su salezijanci Sanjin Jurić, Marko Majić Mazul i Josip Tafra. Prije tri mjeseca u Mariji Bistrici među dvadeset zaređenih svećenika bili su i salezijanci don Pavao Špoljar i don Ivan Veriga. Bilo je ovo radosno ljeto za salezijance, a s obzirom na lijep broj mladića u formaciji vjerujemo da će nadolazeća ljeta uz Božji blagoslov također donijeti mnogo slavlja.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja