Budi dio naše mreže

Ključna riječ: salezijanci

Hrvatska salezijanska provincija bogatija za četiri nova svećenika

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić zaredio je u subotu 6. svibnja u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Žepču četvoricu đakona Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca za svećenike.

Devetnica sv. Dominiku Saviju

Dominik Savio jedan je od najmlađih svetaca Crkve. Bio je najdraži učenik sv. Ivana Bosca, a zaštitnik je djece i mladih, ministranata, crkvenih zborova, trudnica, nepravedno optuženih. Danas možete započeti devetnicu ovom predivnom dječaku.

DON IVAN STOJANOVIĆ Božja providnost ne spava!

Misijski centar Đakovačko-osječke nadbiskupije objavio je razgovor s hrvatskim salezijancem don Ivanom Stojanovićem, o tome koliko je hrvatski narod pomogao misiji Tatale u Gani.

Španjolska: Svećenik ranjen u napadu mačetom izvan životne opasnosti

Salezijanska zajednica u Algecirasu na jugu Španjolske, u kojem se u srijedu 25. siječnja 2023. dogodio napad na crkve u kojem je ubijena jedna, a ranjeno nekoliko osoba, priopćila je da je jedan od ranjenika, svećenik Antonio Rodríguez Lucena, SDB, izvan životne opasnosti.

Budući salezijanci posjetili Karmel

U nedjelju zahvale za Božja dobročinstva budući mladi salezijanci posjetili su, pod vodstvom don Mladena Delića, SDB, Karmel u Brezovici. To su bili: Rikardo Dadić iz Stuttgarta, Mateo Marić i Karlo Kvasnička iz Zagreba, Jure Radić iz Knina i Dinko Klinec iz Varaždina, te bogoslov Mario Majstorović, SDB. Posjet je primio hodočasnički karakter jer već godinama salezijanski kandidati hodočaste sestrama karmelićankama u Brezovicu.

Otkrijte ljepotu Katoličkog sportskog centra Žepče

Prva trojica salezijanaca u Žepče su stigli 13. rujna 1995. godine nakon poziva upućenog Hrvatskoj salezijanskoj provinciji od strane Vrhbosanske nadbiskupije i Općine Žepče, a među njima je bio sadašnji provincijal hrvatskih salezijanaca don Tihomir Šutalo koji je istaknuo da su prve godine za njega osobno bile najljepše. Saznajte zašto.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja