Budi dio naše mreže

Ključna riječ: salezijanci

Don Mladen Delić: Nisu prekinuli prednovicijat, dečki su ostali s nama salezijancima u samoizolaciji

"Kad odgojitelj radosno bude među njima i istinski ih zavoli, onda je radost biti odgojitelj. Nama je dio karizme odgoj mladih ljudi i djece. Ovim mladićima često znam reći da se mi nismo birali, već je Bog odabrao nas, pozvao nas i napravio plan s nama", rekao je odgojitelj i voditelj salezijanske zajednice za odgoj duhovnih zvanja u zagrebačkom Podsusedu don Mladen Delić u razgovoru za Hrvatski katolički radio.

DON DANKO LITRIĆ: Razmišljanje uz koronavirus

Na adresu Hrvatske katoličke mreže stigla je poruka za Uskrs koju upućuje član Hrvatske salezijanske provincije i misionar u Ruandi, don Danko Litrić. Drugi dio njegove poruke u kojemu promišlja o pandemiji koronavirusa, možete pročitati ovdje.

DOMIŠLJATA LJUBAV Duhovno savjetovanje vjernika putem telefona

Radi suzbijanja i sprječavanja širenja epidemije koronavirusa pozvani smo smanjiti socijalne kontakte kako bismo sebe i druge zaštitili od zaraze. Stoga su naši pastiri, svjesni da su upravo u ovim trenucima najpotrebniji vjernicima, pronašli nove načine kako skrbiti za svoje vjernike i duhovno ih krijepiti.

Nova inicijativa salezijanaca: "Želimo potaknuti sve da iskažu čast i hvalu Svetom pismu"

Hrvatska nema previše svetišta, pogotovo s nacionalnim karakterom, pa svaka inicijativa koja se događa ili organizira na takvim svetim mjestima dobiva dosta širi značaj i odjek među vjernicima. Iskreno se nadamo da će tako biti i od ove korizme zahvaljujući Družbi sv. Franje Saleškog - poznatijoj kao braća salezijanci - 'čuvarima' zagrebačkog svetišta Sveta Mati slobode na Jarunu, a osobito jer poticaj dolazi malo poslije Nedjelje Božje riječi koju smo započeli slaviti i obilježavati na poziv pape Franje ovoga siječnja te će se ustaliti na Treću nedjelju kroz godinu.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja