Budi dio naše mreže

Ključna riječ: salezijanci

Osmorica salezijanskih novaka položila svoje prve redovničke zavjete

Osmorica salezijanskih novaka položila svoje prve redovničke zavjete u subotu 11. rujna u svetištu Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu. Misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, uz koncelebraciju dvadesetak salezijanaca i drugih svećenika.

Salezijanska mladež zanimljivim se poklonom oprostila od asistenta Hrvoja Kolaka

"Zbog svog poznatog nadimka ‘Hrc‘, odlučili smo mu pokloniti hrčka Hrca koji je našao novu obitelj kod jednog našeg oratorijanca. Dragi Hrvoje, hvala ti na predivnih godinu dana u kojih si nam uspio ukrasti srca i u kojima smo osjetili tvoju blizinu, prijateljstvo i salezijanski duh", napisali su na svojim društvenim mrežama. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

SVJEDOČANSTVO Pokušavajući pobjeći od salezijanaca, zauvijek sam postao salezijanac!

Pred nama je treći hrvatski Mladifest u Petrinji i tim povodom donosimo vam svjedočanstvo salezijanca Sanjina Jurića koje je posvjedočio na prošlogodišnjem Mladifestu. "Kad Bog nešto da teško je to ne čuti. Pokušavao sam pobjeći od toga, ali eto danas sam ovdje. Postao sam salezijanac zauvijek i stvarno sam zahvalan. Bog je cijelo vrijeme bio tu i on me je cijelo vrijeme vodio. I to je zadnja poruka koju želim ostaviti. Ne bojmo se slijediti Božje putove jer stvarno nikad nećemo biti sami. Bog će uvijek biti uz nas i Marijin zagovor, a i ljudi koje ne možemo zamisliti. Ne bojmo se slijediti Božju volju i Božji put jer samo iza toga se krije velika radost i veliki smisao", zaključio je svoje svjedočanstvo salezijanac Sanjin Jurić na drugom hrvatskom Mladifestu u Petrinji.

Don Bosco i ozdravljenje slijepe djevojčice

"Vidim", rekla je djevojčica i odmah je počela opisivati detalje medaljice. Kad je ispružila ruku on ju je zakotrljao u kut želeći da sama dođe do medaljice kako bi se mogla osvjedočiti da joj je Blažena Djevica potpuno povratila vid.

Pogledajte prekrasnu kapelu svetohraništa i Gospe

Srce crkve je kapela, smještena u sjevernom dijelu. U kapeli je svetohranište i Gospin lik, prikaz otajstva spasenja. U Kristu ostvaren put spasenja nastavlja se po onima koji prihvaćaju logiku zrna, umirući da bi iz njihova predanja drugi živjeli. Kao plod Kristove i Marijine svetosti, po hrvatskoj zemlji, u obliku manjih zrna, naznačeni su hrvatski sveci i blaženici, a na tom tragu niz se nastavlja u kenotafu, gdje su upisani naši branitelji.

Počinje devetnica Mariji Pomoćnici kršćana

Devetnica u pripravi za svetkovinu Marije Pomoćnice 24. svibnja, njezine mjesečne spomendane ili kao zagovor za potrebne milosti duše i tijela, osobit je način čašćenja Djevice Marije svojstven Salezijanskoj obitelji. Moli uzastopce devet dana. Tijekom devetnice potrebno je pristupiti sakramentu Pomirenja i primiti Svetu Pričest te učiniti neko djelo kršćanske ljubavi. Prema potrebi može se moliti i druge dane.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja