Budi dio naše mreže

Ključna riječ: salezijanci

JERUZALEM Salezijanac Ivan Dvoraček zaređen za đakona

U bazilici Isusove muke u Getsemanskom vrtu, kardinal Pierbattista Pizzaballa, latinski patrijarh Jeruzalema zaredio je za đakone sedmoricu mladih salezijanaca, a među njima je i jedan Hrvat Ivan Dvoraček.

Devetnica sv. Dominiku Saviju

Dominik Savio jedan je od najmlađih svetaca Crkve. Bio je najdraži učenik sv. Ivana Bosca, a zaštitnik je djece i mladih, ministranata, crkvenih zborova, trudnica, nepravedno optuženih. Danas možete započeti devetnicu ovom predivnom dječaku.

Čudo 'Subotičkog oratorija'

Nevjerojatno već zvuči da u župi nema svećenika salezijanca, ni sestara iz Družbe Kćeri Marije pomoćnice, a kada još znate da im je najbliža župa, gdje su na službi salezijanci, udaljena oko 107 kilometara vožnje, ova HKM-a priča s pravom se može nazvati 'malim subotičkim čudom'.

Papa Franjo izabrao svećenika za novog kardinala

Među budućim kardinalima koji će biti imenovani 30. rujna 2023., nalazi se i don Ángel Fernández Artime, deseti don Boscov nasljednik na mjestu vrhovnog poglavara salezijanaca.

Četvorica salezijanaca položila doživotne zavjete

Hrvatska salezijanska provincija sv. Ivana Bosca izvijestila je kako su četvorica mladih salezijanaca Frano Bešlić, Ante Bulat, Ivan Dvoraček i Zvonimir Tomaš položili u subotu, 2. rujna, doživotne zavjete u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji u Zagrebu i ovim činom postali “salezijanci zauvijek”. Izabrali su geslo iz poslanice Hebrejima: “Evo dolazim vršiti Bože volju tvoju”.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja