Budi dio naše mreže

Na spomendan Blažene Djevice Marije od krunice, Trajno euharistijsko klanjanje započelo je u kapeli uz crkvu sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima. Trajno klanjanje ima dvije karakteristike: molitva u tišini i neprestano otvorena kapela u kojoj se svakoga sata izmjenjuju registrirani klanjatelji, ali je otvorena svima.

/ im

Svečanu misu u crkvi sv. Vinka Pallottija u 19 sati predslavio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. Nakon mise biskup je izložio Presveti Oltarski Sakrament na trajno čašćenje u kapeli pored crkve. Od tog trenutka registrirani klanjatelji izmjenjivat će se pred Presvetim po dogovorenom rasporedu, tako da molitva nikada ne prestane.

Trajno euharistijsko klanjanje u Vinkovcima

Dosad su kapele trajnog euharistijskog klanjanja otvorene u osam hrvatskih gradova: Crikvenici, Rijeci, Dubrovniku, Splitu, Đakovu, Vukovaru, Slavonskom Brodu i na dva mjesta u Zagrebu (Trnovčica i Jordanovac). U tijeku su pripreme u još nekoliko gradova. A dosadašnje iskustvo pokazuje da broj klanjatelja raste nakon uspostave i početka klanjanja.

Trajno euharistijsko klanjanje u Vinkovcima

Trajno euharistijsko klanjanje u Vinkovcima

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja