Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vinkovci

Sjećanja zlatomisnika mons. Tadije Pranjića: 'Nisam znao hoću li moći nastaviti misu, a da ne počnem plakati'

Nedavno je pod geslom „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“ (Mt 28, 20) umirovljeni svećenik mons. Tadija Pranjić u Župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima proslavio 50. obljetnicu svećeničkoga ređenja. S Vinkovčanima je dijelio dobro i zlo, a za Hrvatsku katoličku mrežu prisjetio se što je istočna Slavonija s ostatkom Hrvatske pretrpjela devedesetih godina prošloga stoljeća.

U subotu će se održati drugi po redu Hod za život u Vinkovcima

„Drugi po redu Hod za život u Vinkovcima održat će se u subotu, 20. svibnja 2023. godine. Okupljanje započinje u 10:30h, na Trgu sv. Vinka Pallottija! U ozračju radosti i veselja naša djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake hodat će kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan!

U Vinkovcima započelo trajno euharistijsko klanjanje

Na spomendan Blažene Djevice Marije od krunice, Trajno euharistijsko klanjanje započelo je u kapeli uz crkvu sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima. Trajno klanjanje ima dvije karakteristike: molitva u tišini i neprestano otvorena kapela u kojoj se svakoga sata izmjenjuju registrirani klanjatelji, ali je otvorena svima.

FRA MATEJ MILIĆ Antunovski hod planiramo organizirati i u Vinkovcima

"Antunovski hod u Vinkovcima jedan je od prijedloga. To je sve na ideji i vidjet ćemo kako će se sve razvijati. Prepustimo sve Bogu neka On to vodi, a mi ćemo bit ljudi koji će se pobrinuti kako sve to organizirati", rekao je fra Matej Milić za Hrvatsku katoličku mrežu.

HOD ZA ŽIVOT Život je zakon!

Hrvatska već sedmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

FOTO Hod za život održan je u Varaždinu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu

Već ove subote 7. svibnja Hod za život održan je u Varaždinu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a potom će se u Zagrebu hodati u subotu 14. svibnja, u Splitu i Imotskom 21. svibnja, zatim u Zadru i Pločama 28. svibnja, u Sisku i Osijeku 11. lipnja, a u Rijeci 25. lipnja ove godine.

VINKOVCI Božićni koncert s gimnazijskih prozora

Božićni koncert vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina s prozora vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, nakon prošlogodišnje stanke uslijed pogoršane epidemiološke situacije, ove je godine "okrunio" Advent u Vinkovcima.

Počinju 5. Dani Antuna Gustava Matoša.

U svom 5. izdanju Dani Antuna Gustava Matoša održat će se u pet gradova i mjesta (Tovarnik-Vinkovci-Zagreb-Plavna-Beograd) od 10. do 13. lipnja 2021. Manifestaciju zajednički organiziraju Društvo hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja