Budi dio naše mreže

Pobožnost svetom Josipu u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, u srijedu 17. studenog bila je posvećena sjećanju na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Svetu misu predslavio je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek.

/ md/IKA

Prošlo je 30. godina od stradanja Vukovara i Škabrnje, a karlovački vjernici i hodočasnici iz raznih krajeva Hrvatske svoje su molitve pred svetim Josipom uputili za sve poginule i nestale,  izvijestili su iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

„Neki su već otišli putem Vukovara i Škabrnje kako bi obilježili ovu obljetnicu, a mi koji smo ovdje ne možemo ništa bolje učiniti nego biti na misnom slavlju i moliti za njihove duše, ali i zahvaliti Bogu što je njihova žrtva nama darovala slobodu“, rekao je uvodeći u misno slavlje mons. Antun Sente, rektor Svetišta.

Misno je slavlje predvodio povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek, koji je u svojoj propovijedi tumačio Božju Riječ.

„Trebalo bi danas moliti da u svemu stvorenome vidimo Božji trag. Da imamo oči koje ne gledaju tek ljepotu trenutka nego ljepotu Božjega prsta u svemu što jesmo i što nas okružuje jer to nam je povjereno.“

U svojoj se propovijedi spomenuo i 30. obljetnice sjećanja na žrtve Domovinskog rata. „Vjerujem kako su mnogi, koji su prije 30 godina iz dana u dan proživljavali niz osjećaja straha, pitanja, tjeskobe i svega ostaloga što se zbivalo u našoj domovini i danas mogli posvjedočiti te hrabriti sve nas hajdemo za domovinu učiniti korak više, pa čak i po cijenu vlastitog života“, rekao je vlč. Tušek.

Nakon misnog slavlja mons. Antun Sente blagoslovio je lampione, a vjernici ih potom zapalili i uz molitve položili ispred križa u dvorištu Svetišta.

Paljenje lamipona poginulim žrtvama Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje / Foto: mons. Antun Sente

Vlč. Kristijan Tušek predslavio je sv. misu / Foto: mons. Antun Sente

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja