Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-kristijan-tusek

Novi Božji dar života u samoborskoj obitelji Matijaščić

Osmo dijete u samoborskoj obitelji Matijaščić danas je kršteno u župnoj crkvi svete Anastazije mučenice u Samoboru. Malog Stjepana krstio je delegat Nadbiskupskog duhovnog stola, vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih i sportaša Zagrebačke nadbiskupije i nekadašnji samoborski župni vikar.

Održan peti susret Temeljne formacije animatora

U samostanu u Kotarima u subotu 14. i nedjelju 15. svibnja održan je peti i posljednji susret Temeljne formacije animatora u ovoj pastoralnoj godini. Tema susreta bila je Duhovna dimenzija animatora, kojom je zaokružen ciklus vikend-susreta započetih u studenom prošle godine. Na susretu je sudjelovalo 30-ak mladih iz raznih župa Zagrebačke nadbiskupije, uz osam animatora instruktora i povjerenika za pastoral mladih vlč. Kristijana Tušeka.

VEČER SLAVLJENJA Nagovori vlč. Hrvoja Zovka i vlč. Kristijana Tušeka ususret programu uživo na HKR-u

Molitvena zajednica mladih ”Božja pobjeda” imat će u četvrtak navečer izravno u programu Hrvatskog katoličkog radija 'Večer slavljenja' - sat i pol vremena radijskog molitveno-glazbenog programa. Početak je u 20 sati. Izravan prijenos 'Večeri slavljenja' za naše slušatelje i gledatelje osigurali smo na valovima HKR-a i na dvije Facebook stranice 'Božje pobjede' i Hrvatskog katoličkog radija. U pretprogramu svoja su promišljanja izrekli i vlč. Hrvoje Zovko, te vlč. Kristijan Tušek.

Proslavljen Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji svečano je proslavljen na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenog sa središnjim svečanim slavljem u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu na kojem su sudjelovali dekanatski predstavnici mladih te mladi Karlovačkog i Dugoreško-mrežničkog dekanata.

HOLYWIN "Želja za svetošću recept je za biti svet"

U HKR-ovoj emisiji "Aktualno", u petak 29. listopada urednice i voditeljice Diane Tikvić gostovao je povjerenik za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Kristijan Tušek. Tema emisije je poziv na svetost i molitveno bdijenje mladih 'Holywin – svetost pobjeđuje' uoči svetkovine Svih svetih i Dušnog dana.

VIDEO Čovjek snova, a ne sanjar

U povodu Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije pripremio je serijal video-kateheza o sv. Josipu. Kateheze od 10-ak minuta predvode svećenici Zagrebačke nadbiskupije. U trećoj video-katehezi vlč. Kristijan Tušek govori o snovima sv. Josipa i predstavlja ga kao čovjeka snova, ali ne sanjara.

Karikaturist Felix u HKR-ovim Argumentima: Karikaturom do istine na duhovit način

Kako humorom pobijediti strah, tjeskobu i depresiju? Je li teško biti humorističan? Ima li humor granica? Što je s kršćanima koji ne znaju biti radosni? Na ova i druga pitanja odgovarali su gosti Argumenata HKR-a: karikaturist Glasa Koncila i Večernjeg lista Srećko Puntarić Felix, vjeroučitelj u zagrebačkoj Gimnaziji Tituša Brezovačkog Nikola Kuzmičić i povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja