Budi dio naše mreže

Bevelyn Beatty Williams (33), savezni sud na Manhattanu osudio je 24. srpnja na tri godine i pet mjeseci zatvora zbog kršenja Zakona o slobodi pristupa klinikama (FACE).

/ mdj

Prema Ministarstvu pravosuđa, mlada majka Williams osuđena je za “ometanje, uključujući prijetnje i silu, pojedinaca koji su željeli izvršiti abortus i onih koji im to omogućavaju“.
Supruga i majka osuđena je nakon što je poučavala Evanđelju ispred klinike za pobačaje i navodno ozlijedila ruku djelatnika klinike te blokirala ulaz, donosi nedjelja.ba.

U priopćenju za tisak Ministarstva pravosuđa od 24. srpnja navedeno je kako se Williams naslonila na vrata klinike, blokirajući ulaz djelatniku klinike, čime je ozlijedila ruku njegova kolege.

U priopćenju se navodi kako je, prema prijenosu uživo na društvenim mrežama koji je objavila Bevelyn, ona “stajala na nekoliko centimetara od glavnog administrativnog službenika Doma zdravlja i prijetila da će ‘terorizirati ovo mjesto’ te upozorila kako će to učiniti tako snažno da će klinika prestati s radom“.

“Bila sam progonjena kao kršćanka koja brani svoja uvjerenja kada je riječ o životu. Ovo je poražavajuća vijest. U sudnici mi je jasno dano do znanja kako će se ‘napraviti primjer’ od mog slučaja“, napisala je Williams na njezinoj stranici za prikupljanje sredstava. Bevelyn, koja ima dvogodišnju kćer, namjerava se žaliti na odluku.

“Potpuno su zanemarili činjenicu da sam mlada majka koja svoje dijete odgaja kod kuće.

Prije nego što me svjesno odvojila od dvogodišnje kćeri na tri godine, kazala je kako sam mlada i da me kazna neće definirati“, rekla je Williams o sutkinji, objasnivši kako ima 60 dana za mogućnost žalbe te ističući kako „treba što više pomoći“.

Inače, Williams, rođena na Staten Islandu u New Yorku, imala je svoj prvi pobačaj u dobi od 15 godina nakon što je napustila srednju školu. Kasnije je napravila još dva pobačaja te se odala alkoholu i drogi. Nakon jednog uhićenja, doživjela je iskustvo obraćenja te je suutemeljiteljica neprofitne organizacije At Well Ministries koja je usmjerena na apostolat među beskućnicima, a kasnije je napravila i pomak prema pro-life aktivizmu.

Jedna je od mnogih aktivista za pravo života koji su posljednjih godina osuđeni prema FACE zakonu, među kojima je nekoliko starijih ljudi i jedan katolički svećenik.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja