Budi dio naše mreže

SVETAC SVEGA SVIJETA u Splitu

Hit mjuzikl o životu i djelu svetog Antuna Padovanskog "Svetac svega svijeta" izveden je 14. travnja u 20 sati u prepunoj dvorani splitskog HNK-a.

/ bg
U sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu Ansambl Kolbe izveo je u prepunoj dvorani dva puta za redom svoj hit mjuzikl “Svetac svega svijeta”.
Biranim riječima prije izvedbi obratio se duhovnik Ansambla i glavni urednik Veritasa Glasnika sv Antuna Padovanskoga fra Vladimir Vidović koji je zahvalio svima koji su ovaj nastup omogućili. Ansambl Kolbe nastao je u okviru Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i okuplja mlade ljude koji izvode kršćanske mjuzikle. Poslije mjuzikla “Život za život”, ovo je posljednja uspješnica koja obara sve rekorde u nastupima, kaže fra Vladimir Vidović.
Nastup na manifestaciji Dani kršćanske kulture u prijestolnici kulture u HNK Split etablirao je Ansambl Kolbe u predvodnika jednog sasvim novog strujanja u nemirnim kulturnim vodama, svjedoči fra Vidović i dodaje da svojim angažmanom, strpljivim radom, profesionalizmu svjedoče prave vrijednosti.
Mjuzikl “Svetac svega svijeta” prvi je hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu Padovanskom. Pisac libreta je Nino Škrabe, autor glazbe Branko Bardun, a redatelj Robert Bošković.
Sljedeći nastup Ansambla Kolbe je na otvaranju Festivala kršćanskog kazališta 23.svibnja u Zagrebu u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu.
“Hvala Splite!”, poručio je fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga, duhovnik Ansambla Kolbe i voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja