Budi dio naše mreže

Svećenici predvode kolonu bikera, voze do Vukovara!

Dvojica svećenika, don Mihael Čavlek, župnik iz Korčule i don Ante Bitunjac, župnik iz Ploča, predvode kolonu bikera pod imenom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ iz Ploča prema Vukovaru, povodom obilježavanja dvadeset i osme godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara.

/ dt

Kolonu bikera organizira Moto Klub Korčula u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, javlja Dubrovački vjesnik. Riječ je o tradicionalnoj vožnji motorima od Prevlake (13. studenoga 2019.) do Vukovara (18. studenoga 2019.). Kolona se u četvrtak kratko zadržala u Pločama, sudionici kolone su se odmorili i okrijepili na pločanskoj rivi, a prije polaska prema Gospiću, koji je odredišna točka u petak, zapalili su svijeće ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i pomolili se pored kipa svetoga Nikole.

Foto: Ante Šunjić / Dubrovački vjesnik

Foto: Ante Šunjić / Dubrovački vjesnik

Kolona bikera će se do Vukovara stalno brojčano povećavati. Don Mihael će s bikerima sve do Vukovara, a pločanski župnik će ih pratiti jedan dio puta i vratiti se zbog obveza u župi. Kolona će voziti u pet etapa (pet dana), a putem se organiziraju doručci, marende i obroci, te prenoćišta za sudionike.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja