Budi dio naše mreže

Sisački biskup Vlado Košić susreo se, u srijedu u prostorima Sisačko-moslavačke županije u Sisku, s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, gdje se ovih dana nalazi privremeni Ured predsjednice.

/ mp

Tom prigodom biskup je predsjednici izrazio dobrodošlicu u Sisak, a razgovarali su i o općem stanju i problemima s kojima se susreću stanovnici toga kraja.

Biskup je predsjednici poklonio monografiju „Minijature u misalima biskupa Jurja od Topuskog“ dr. sc. Milana Pelca, a čije će se predstavljanje, o devetoj obljetnici ponovne uspostave biskupije, održati u srijedu navečer u Velikom Kaptolu.

“Drago mi je bilo poželjeti dobrodošlicu predsjednici kao i podsjetiti je na tragična zbivanja u Domovinskom ratu. Predstavio sam joj stanje u Sisačkoj biskupiji te istaknuo kako je na prije devet godina papa Benedikt XVI. uspostavio dvije bisupije: Bjelovarsko-križevačku i Sisačku”, istaknuo je biskup Košić.

Predsjednici je biskup Košić spomenuo gorući problem iseljavanja mladih s područja Sisačke biskupije.

“U Sisačkoj biskupiji iseljavanje je više prisutno nego u drugim dijelovima Hrvatske. Ovo je siromašan kraj pa tko ne nalazi posla ovdje, iselit će”, poručio je biskup Košić.

U razgovoru s predsjednicom spomenuo je i velika razaranja na tom području.

“Drago mi je da će predsjednica posjetiti Baćinu, mjesto velikog razaranja, a na tome sam joj i zahvalio. Ondje nisu bili ni predsjednik Vlade, ni predsjednik Sabora, a niti ijedan hrvatski predsjednik”, poručio je sisački biskup.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja