Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Biskup Košić: Izbor sv. Marka Križevčanina nije bio izbor trenutka, već izbor života

"Zanimljivo je kako su se ti sveci ponašali kada je bilo teško i kada su trebali izabrati. Taj izbor nije bio izbor trenutka, već izbor života. On nije bio star čovjek, imao je svega 39 godina i bio je spreman za vjeru trpjeti i život dati. Bila mu je čast za Gospodina podnijeti mučeništvo", rekao je sisački biskup Vlado Košić, predvodeći misu na spomendan sv. Marka Križevčanina.

Mramorni križ s Isusom i Gospom Žalosnom postavljen u Gori

Veliki mramorni križ s Isusom i Gospom Žalosnom kojeg je izradio akademski kipar Tomislav Kršnjavi postavljen je u marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori. Isklesan je iz mramora, težine je 6 tona i visine preko 5 metara, a nastajao je više od pet godina. "Došla je Majka naših stradanja da donese utjehu našem napaćenom narodu", ističe Kršnjavi.

BISKUP KOŠIĆ Naša riječ treba izgrađivati, buditi optimizam i nadu, davati jakost i biti potpora

Dvanaesto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je u subotu 21. kolovoza. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje, koje je predvodio biskup Vlado Košić u zajedništvu s pedesetak svećenika pristiglih iz svih župa biskupije zajedno sa svojim vjernicima, a koji su u potpunosti ispunili svetište.

U Kutini blagoslovljen kip sluge Božjega kardinala Franje Kuharića

Sto i drugi rođendan sluge Božjeg kardinala Franje Kuharića svečano je obilježen u četvrtak, 15. travnja u Kutini. Tom prigodom sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u dvorištu župne kuće novopostavljen kip ovog sluge Božjega te nakon toga u župnoj crkvi BDM Snježne predvodio misno slavlje. U koncelebraciji bili su domaći župnik Vladimir Hren, kutinski dekan Ivan Benković, p. Mariano Passerini iz Družbe sinova Bezgrješne te župni vikar Ivan Ćorić. Ovaj kip izrađen u bronci rad je akademskog kipara Tomislava Kršnjavog, a župi ga je poklonio biskup Košić na čemu mu je posebno zahvalio župnik Hren.

U baziliku sv. Kvirina na trajno štovanje stigle relikvije sv. Faustine Kowalske i bl. Mihaela Sopoćka

Na svetkovinu Božjeg Milosrđa, 11. travnja, u baziliku sv. Kvirina u Sisku unesene su na trajno štovanje župljanima, hodočasnicima i dobronamjernicima, relikvije sv. Faustine Kowalske i osnivača Družbe sestara Milosrdnog Isusa bl. Mihaela Sopoćka. Relikvije su u sisačku baziliku došle na poticaj i darom sestara iz Družbe Milosrdnog Isusa, koje u ovoj župi djeluju od siječnja ove godine.

General Gotovina posjetio Sisak

Sisačkog biskupa Vladu Košića i suradnike posjetio je u subotu 10. travnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku general Ante Gotovina sa suprugom Dunjom.

POKOPAN CICO KRANJČAR “Petar Pan našeg nogometa, vječni dječak s čijeg lica osmijeh nije silazio”

Napustio nas je Zlatko Kranjčar, simbol i ikona Dinama i Zagreba. “Petar Pan našeg nogometa, vječni dječak s čijeg lica osmijeh nije silazio” - opisao ga je književnik, dramatičar i publicist Nino Škrabe koji je 2002. godine objavio njegovu biografiju. Mnogi će se složiti da je doista bio dobri dječak Dinama koji je taj isti duh, vedrinu i emociju zadržao i u svojoj kasnijoj trenerskoj karijeri.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja