Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Predstavljena knjiga mons. Batelje o zbrinjavanju ratne siročadi u zagrebačkim bolnicama

„Uloga blaženog Alojzija Stepinca u zbrinjavanju ratne siročadi i njihovo liječenje u zagrebačkim bolnicama od 1. lipnja 1942. do 1. kolovoza 1943. godine” naslov je nove knjige postulatora za proglašenje svetim Alojzija Stepinca mons. Jurja Batelje. Knjigu su sisačkoj publici u srijedu 13. rujna predstavili izv. prof. dr. sc. Vlatka Vukelić i autor.

Osamdeseta obljetnica stradanja stanovnika Zrina

Već tradicionalno od 1996. godine preostali Zrinjani i njihovi potomci sjećaju se događaja na blagdan Male Gospe 9. te 10. rujna 1943. godine kada su partizani i četnici u genocidnom pohodu ubili gotovo trećinu Hrvata Zrina, spalili župnu crkvu Našašća Svetoga Križa, kao i cijelo selo. Sve preživjele komunističke su vlasti raselile, oduzeli im imovinu i zabranili povratak u Zrin.

Biskup Vlado Košić zaljubljenik je u glazbu, a za HKR je otpjevao pjesmu "Mostovi"

Da je glazbeno talentiran sisački biskup Vlado Košić, malo je poznato javnosti. Svoj glazbeni talent tadašnji zagrebački pomoćni biskup Vlado Košić otkrio je u 250. izdanju HKR-ove emisije "Sacro Ritam" izvodeći pjesmu "Mostovi" koja je emitirana 10. srpnja 2003., a reprizirana u četvrtak, 20. srpnja 2023. povodom obilježavanja 25 godina emisije. Nakon reprize, biskup Košić je nazvao urednika Slavka Nedića i zahvalio mu na prisjećanju na stara vremena.

Biskup Košić novu pastoralnu godinu proglasio Godinom velike duhovne i materijalne obnove

Četrnaesto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je u subotu 19. kolovoza. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje, koje je predvodio biskup Vlado Košić u zajedništvu s više od pedeset svećenika pristiglih iz svih župa biskupije zajedno sa svojim vjernicima.

Biskup Košić pridružio se moliteljima krunice na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Uz Zagreb, krunicu su muškarci molili i u Dubrovniku ispred crkve Sv. Križa,  u Karlovacu na Trgu J. J. Strossmayjera, u Osijeku na Trgu sv. Ivana Pavla II. (ispred konkatedrale), u Slavonskom Brodu na Korzu, u Splitu na Peristilu, u Šibeniku na Trgu branitelja Domovinskog rata (Krešimirovom domu), u Trogiru na Trgu sv. Ivana Pavla II., u Vinkovcima na Trgu bana J. Šokčevića (kod kipa Presvetoga Trojstva), u Virovitici, na adresi Matije Gupca 63 (u vojarni kod križa),  u Zadaru ispred katedrale sv. Stošije.

Biskup Vlado Košić podijelio sakrament svete potvrde

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na svetkovinu Duhova u nedjelju 28. svibnja svečano misno slavlje u dvorištu katedralne Župe Uzvišenja sv. Križa u Sisku i tom prigodom podijelio sakrament svete potvrde 68 kandidata ove župe. U suslavlju bili su katedralni župnik Marko Karača i kancelar mr. Janko Lulić.

Biskup Košić predslavio misu u Kaznionici u Glini

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u srijedu, 12. travnja Kaznionicu u Glini te tom prigodom predvodio misno slavlje za djelatnike i zatvorenike. Koncelebrirali su generalni vikar i župnik iz Gline Ivica Mađer te župnik iz Bučice Vedran Pejak-Pašić, kojem je povjereno dušobrižništvo nad zatvorenicima, a misi je prisustvovao i upravitelj Kaznionice Anđelko Nikolić sa suradnicima.

TUŽNA OBLJETNICA Razoran potres otkrio namisli mnogih srdaca

Prije točno dvije godine, 28. prosinca 2020., u 6:28 stanovnike Banovine, posebno Petrinje, probudio je snažan potres, magnitude 5.0 po Richteru. Izazvao je velika razaranja, strah i paniku kod svih stanovnika Banovine, a osjetio se i u većem dijelu Hrvatske.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja