Budi dio naše mreže

Ključna riječ: biskup-vlado-kosic

Biskup Košić: Smisao ispovijedi je u obraćenju, a svetosti u savršenstvu ljubavi

"Ove godine izostale su velike uskrsne ispovijedi što nam je nova situacija i pitamo se što će donijeti vrijeme pred nama. Ali ja bih rekao da se ne moramo zbog toga bojati. Na kraju krajeva nije važno samo se ispovijedati, već je važno u ispovijedi se obratiti. Doživjeti promjenu, htjeti u poniznosti da nas Gospodin svojim Duhom Svetim i svojom milošću preobrazi. Da budemo novi ljudi", naveo je mons. Košić na misnom slavlju devetog utorka u povodu pobožnosti Trinaest utoraka posvećenih sv. Antunu

Biskup Košić: Ne možete biti prihvaćeni od svih ako govorite istinu, istina se mnogima ne sviđa

Sisački biskup Vlado Košić, koji ove godine obilježava 20. godišnjicu biskupskog ređenja i devetu obljetnicu ponovne uspostave Sisačke biskupije, u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu progovorio je o izazovima i radostima s kojima se u svojoj službi suočava, o svemu onome što je učinjeno u Sisačkoj biskupiji te o važnosti blaženog Stepinca u njegovu životu i poslanju.

Prije devet godina ponovno uspostavljena Sisačka biskupija

Sisačka biskupija na dan 5. prosinca slavi devetu godinu svog ponovnog uspostavljenja. Papa Benedikt XVI. je 2009. godine je bulom "Antiquam fidem" ponovno uspostavio Sisačku biskupiju, a mons. dr. sc. Vladu Košića imenovao je njezinim biskupom.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja