Budi dio naše mreže

Glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić i pjevač duhovne glazbe Alan Hržica su u petak, 15. svibnja u programu Hrvatskog katoličkog radija najavili slavljenički program 23 godine emitiranja HKR-a koji će se održati u nedjelju, 17. svibnja.

/ HKM

Siniša Kovačić podsjetio je kako je HKR započeo s emitiranjem 17. svibnja 1997. godine, kada ga je blagoslovio i u rad pustio kardinal Franjo Kuharić.

“Program u nedjelju ujutro, s početkom u 6 sati, započinje s riječima kardinala Kuharića koje je prvi izrekao u programu HKR-a. Tom je prilikom rekao: ‘HKR će biti glas Crkve i time uključen u poslanje koje je Isus Krist naložio svojim apostolima'”, naglasio je Kovačić.

Prema Kovačićevim riječima, cijela nedjelja bit će u znaku 23. rođendana HKR-a te je pripremljen poseban program.

“Prenosit ćemo uživo misu za sve HKR-ove prijatelje, pokojne zaposlenike i prijatelje iz zgrade Hrvatske biskupske konferencije gdje se i nalazi HKR na kojoj će se okupiti zaposlenici i suradnici. Misu će predvoditi generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić. Nakon toga će se slušateljima prigodnim riječima obratiti svi HKR-ovi voditelji te će prisjetiti događaja i angedota do 15 sati. Potom će se dio nas uputiti do Remeta i Gospinog vrta iz kojeg ćemo prenositi krunicu Božjeg milosrđa u 15 sati”, istaknuo je Kovačić.

Glavni urednik HKM-a najavio je i slavljenički koncert Alana Hržice s bendom koji će se uživo prenositi na Hrvatskom katoličkom radiju. Hržica se rado odazvao HKR-ovom pozivu.

Slavljenički rođendan: Alan Hržica

“Tražio sam jako dobar povod da bi napravio koncert jer sam na internetu primijetio zagušenje prijenosa koncerata uživo te se u tome nisam vidio. Želio sam održati koncert nakon toliko vremena, ali da to bude jedna dobra priča. Kad su me s HKR-a pozvali, bend i ja smo rekli: to je dobra priča! U pandemiji koja nam se dogodila, gdje nema koncerata, kontakta s publikom, ova priča putem HKR-a je jako dobra. Možemo putem radija i društvenih mreža napraviti dobar događaj. HKR je naš radio, radio gdje duhovna glazba najviše egzistira i živi. S HKR-om imam odličnu suradnju. Radili smo velike projekte. HKR doživljavam kao svoj domaći radio”, nadodao je.

Hržica je otkrio što slušatelji mogu očekivati u nedjelju.

“Prvi puta će se bend okupiti otkad traje ova situacija koja nam se činila kao cijela vječnost. Željni smo zajedno zasvirati. To će biti baš od srca sa srcem svima. Smatram da će to biti jedan poseban emotivan trenutak jer smo jako željni ljudi, duhovne glazbe i svirke”, poručio je Hržica.

U nedjelju slušatelje HKR-a očekuju i prigodni nagradni kvizovi. Budimo zajedno u nedjelju!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja