Budi dio naše mreže

Približava se šesta obljetnica smrti fra Zvjezdana Linića. U Kući susreta Tabor bit će pod geslom "Isuse, dobroto beskrajna!" od 5. do 8. prosinca održana duhovna obnova čiji će voditelj biti fra Ivan Matić.

/ hjb

Fra Zvjezdan Linić rođen je 1. veljače 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu. Svoj pastoralni i svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije uđu u Crkvu i upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje Evanđelja. Činio je to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu, a potom i kroz brojne vjeronaučne susrete s mladima i manje mladima. Tu se razvijao njegov osjećaj za riječ Božju. Kroz radio – mise i duhovne misli počeo je sustavno stavljati na papir komentare evanđeoskih perikopa.

Od 1997. godine živio je i djelovao u Kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru. Ondje je organizirao i vodio brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare duhovne obnove i sl., za sve staleže u Crkvi. To je mjesto bilo i mjesto njegova novog početka i produbljivanja svega što je kroz dugi niz godina naviještao svojim propovijedanjem i brojnim predavanjima. Okrijepljen svetim sakramentima, fra Zvjezdan je blago u Gospodinu preminuo u subotu, 7. prosinca 2013. godine, u 73. godini života, 56. redovništva i 47. godini svećeništva.

Fra Zvjezdanova ljubav prema Kristu rađala je ljubavlju prema ljudima, a i u svojoj bolesti uvijek je ispitivao tko je sve došao na seminar, zanimao se za ljude i neprestano molio za njih.

Voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić je u razgovoru za portal HKM povodom pete obljetnice fra Zvjezdanove smrti rekao da ljudi koji su dolazili na fra Zvjezdanove seminare rado iznose svoja svjedočanstva, da mnogi mole njegov zagovor – i bivaju uslišani. Ujedno je izrazio i uvjerenje da se može započeti s procesom istraživanja fra Zvjezdanova života kao priprema za neki proces, ako provincija tako odluči.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja