Budi dio naše mreže

Lijepo je stoga moliti. Postajemo svjesni da nas Gospodin gleda i sluša. Ono što mi vapimo, molimo, pjevamo, ono što u molbenicama nižemo, ono što prebiremo na zrnca krunice, ono što Isusu pišemo: sve to Isus zna, ali...

/ dt

Molitva – “ubojito” sredstvo za oslobođenje

Vjernici mole za najrazličitije potrebe. A najrazličitijih potreba ima stalno, svakodnevno. Katkada su osobito velike i teške. Na stanovit način onda “navaljujemo” na nebo u želji da nas Bog čuje i da nam poda ono što ga molimo, jer redovito u takvim slučajevima ili smo već sve pokušali što je u našoj moći, ili ne znamo što bismo učinili.

Bog je svemoguć, on sve zna i može, on je dobar kao Otac i s pravom ga molimo da nam kao takav bude blizu.

Međutim, upravo zato što Bog sve zna postavlja se pitanje čemu onda Bogu tumačiti svoje potrebe. On to i bolje zna od svakoga. Zna naše prilike i neprilike i svojom molitvom nećemo Boga naučiti ništa novo. Njemu je odmah sve jasno.

A onda, jer je dobar, isto se tako postavlja pitanje treba li Boga moljakati u odnosu na ono što nam je potrebno. Ta on je apsolutno dobar i sigurno nam i bez našeg moljakanja želi dati sve što nam je potrebno da budemo sretni.

I upravo zato trebamo molitvu gledati u odnosu na sebe. Molitva je potrebna nama, a ne Bogu.

Molitva nas u svakom svojem izričaju odgaja. Ona najprije nas uvjerava u tajnu dobrog Oca koji je na nebesima, koji sve vidi i koji nas voli.

Nadalje, molitva želi odgojiti i očistiti naše srce. Dok molimo određenu milost, mi se iznutra čistimo, postajemo na određen način sve više “po srcu Božjem” i onda sve bolje vidimo smisao nekog križa i način kako bismo mi mogli bolje sudjelovati u rješavanju nekog problema.

Molitva nas odgaja i puni ljubavlju prema ljudima. I upravo nam je u tom smislu svaka molitva dragocjena. A Bog nije neosjetljiv na naše molitve, ali čini uvijek i više i bolje nego što se mi usuđujemo moliti.

Lijepo je stoga moliti. Postajemo svjesni da nas Gospodin gleda i sluša. Ono što mi vapimo, molimo, pjevamo, ono što u molbenicama nižemo, ono što prebiremo na zrnca krunice, ono što Isusu pišemo: sve to Isus zna, ali to hrani našu vjeru i daje nam onu blaženu sigurnost da će nam u svojoj ljubavi dati ono što ga molimo; ili da će se dogoditi što je za nas najbolje.

Gornji tekst je izvadak iz knjige fra Zvjezdana Linića Isus oslobađa i iscjeljuje. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige vrijedi isključivo za portal hkm.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja