Budi dio naše mreže

"Ovih božićnih dana sjećamo se odlaska voljenog nam prijatelja i svećenika preč. Antuna Sente st., župnika u svetištu sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima. Božićni dani često nam budu užurbani, provedeni u vremenu smetenosti, brzih događaja i kratkih, instant sjećanja. Na dan kada slavimo Isusovo rođenje, prisjećamo se i rođenja za nebo preč. Antuna. Ovim filmom htjeli bismo ostaviti spomen na čovjeka koji nam je svojim osmijehom i vedrim pogledom obnavljao duh i vjeru u bolju čovječnost", piše na Youtube stranici naziva Toni Sente.

/ Dario Zürchauer

Vlč. Antun Sente, st. rođen je 28. siječnja 1966. godine u Zagrebu, od oca Rudolfa i majke Anke. Odrastao je u obitelji s troje djece u mjestu Martinec Orehovički u zagorskoj župi Orehovica. 1980. godine upisao se u Dječačko sjemenište na Šalati u Zagrebu gdje je pohađao Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u kojoj je 1984. godine maturirao.

Školovanje je nastavio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je diplomirao 1990. godine. Svoju prvu pastoralnu službu kao đakon obnašao je 1990. godine u župi Svih svetih u Sesvetama.

Odlazeći s ovoga svijeta preč. Antun bio je ispraćen kako je živio, okružen mnoštvom ljudi u kojima je uvijek gledao ono najbolje dajući se do kraja kao svećenik koji donosi i daruje Krista. Umireš kako i živiš. kaže se u narodu. Lakoća življenja preč. Antuna, njegova jednostavnost, otvorenost svakome bez iznimke, spontanost u ophođenju, skromnost i velikodušnost nagrađeni su toga božićnoga jutra uz evanđeosku jeku i riječi: Riječ je tijelom postala i prebivala među nama. Vjernici su se osvjedočili i onim drugim evanđeoskim riječima dok su se iznenada oprostili od svojega pastira: Valjaš, slugo dobri. U malome si bio vjeran. Uđi u radost Gospodara svoga.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja